Πρόγραμμα ΤΕΒΑ: Παραλαβή τροφίμων για την Π.Ε. Φλώρινας & διανομή σε εταίρους

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος “Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής”, παρέλαβε προϊόντα βασικής υλικής συνδρομής στις 17 Νοεμβρίου 2021 από το ταμείο Ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), θα παραλάβει επίσης νωπά προϊόντα, στις 24, 25 & 26 Νοεμβρίου 2021 και μαζί με τις προηγούμενες παραλαβές, θα προβεί στην 11η διανομή στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α μέσω των κοινωνικών εταίρων της ήτοι, τον Δήμο Φλώρινας, την Ιερά Μητρόπολη Φλώρινας, τον Δήμο Πρεσπών και τον Δήμο Αμυνταίου, των παρακάτω προϊόντων:

 1. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (1 ΛΙΤΡΟ)
 2. ΖΥΜΑΡΙΚΑ (500 GR)
 3. ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ (1 KG)
 4. ΒΟΕΙΟ ΚΡΕΑΣ  (1 KG)
 5. ΡΥΖΙ (500 GR)
 6. ΑΛΕΥΡΙ (1 KG)
 7. ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
 8. ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟ (400 GR)
 9. ΜΕΛΙ (500 GR)
 10. ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΟ (1 ΛΙΤΡΟ)
 11. ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ (500 ML)
 12. ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ
 13. ΣΑΜΠΟΥΑΝ (1 ΛΙΤΡΟ)
 14. ΣΚΟΝΗ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ (2 ΚΙΛΩΝ)

Επιπλέον σε ειδικές ομάδες:

 1. ΤΟΜΑΤΟΧΥΜΟΣ (500 GR)
 2. ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ (300 GR)
 3. ΦΑΚΕΣ (500 GR)

Οι εν λόγω εταίροι θα διανείμουν: ο Δήμος Φλώρινας μέσω της κοινωφελούς επιχείρησης και η Ιερά Mητρόπολη Φλώρινας στις 25 & 26 Νοεμβρίου 2021 ημέρες Πέμπτη, Παρασκευή και τις ώρες 9:00πμ – 2:00μμ στον χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (Κλειστό Γυμναστήριο) επί της οδού 3ο χιλιόμετρο Φλώρινας – Νίκης απέναντι από τα πανεπιστήμια, ο Δήμος Αμυνταίου στις 24 Νοεμβρίου 2021 ημέρα Τετάρτη τις ώρες 10:00πμ – 3:30μμ στον χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου Αμυνταίου, ενώ ο Δήμος Πρεσπών στις 25 Νοεμβρίου 2021 ημέρα Πέμπτη τις ώρες 11:00πμ. – 2:00 μμ. στον χώρο του παλαιού Δημαρχείου στους ωφελούμενους του προγράμματος.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραλάβουν τα προϊόντα με την επίδειξη της απόφασης έγκρισης ΚΕΑ ή του ΑΜΚΑ του δικαιούχου της αίτησης, σε περίπτωση που ο ωφελούμενος ή η ωφελούμενη αδυνατεί να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορούν να παραλειφθούν από έτερο πρόσωπο προσκομίζοντας εξουσιοδότηση (με η χωρίς γνήσιο της υπογραφής ) και την αστυνομική ταυτότητα.  

Λόγω της υφιστάμενης κατάστασης από την πανδημία Covid-19 θα τηρηθούν όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες ασφάλειας.

Υποχρεώσεις Ωφελούμενων

Οι ωφελούμενοι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν της παρακάτω οδηγίες:

 1. Να προσέλθουν στο σημείο παραλαβής των τροφίμων αυστηρά στην προκαθορισμένη μέρα και ώρα που θα τους κοινοποιηθεί με SMS. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρηθεί ο συγκεκριμένος κανόνας για την αποφυγή μποτιλιαρίσματος. 
 2. Κατά τη ταυτοποίηση και παραλαβή να φορούν μάσκα.

Μεθοδολογία Διανομής «Drive-Through»

Λόγω της υφιστάμενης κατάστασης και της πανδημίας Covid-19, οι ωφελούμενοι θα προσεγγίσουν το σταθερό σημείο διανομής (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, Κλειστό γυμναστήριο) αποκλειστικά με όχημα ακολουθώντας τους διαμορφωμένους διαδρόμους εισόδου και εξόδου στο περιβάλλοντα χώρο του γυμναστηρίου ως εξής:

 1. Οι ωφελούμενοι δεν θα αποβιβάζονται από τα οχήματά τους.
 2. Θα διέρχονται από δύο «στάσεις» όπου:
  – Στη πρώτη, θα πραγματοποιείται η ταυτοποίηση τους από υπαλλήλους του Δήμου που θα είναι προφυλαγμένοι με μάσκες και γάντια. Μετά την ταυτοποίηση οι ωφελούμενοι θα υπογράφουν στο tablet και τοποθετείται στο μπροστινό υαλοκαθαριστήρα  χαρτί  με τον τύπο προς παραλαβή
  – Στη δεύτερη, ο ωφελούμενος θα υποδεικνύει στους υπαλλήλους του αναδόχου που θα τοποθετήσουν τα τρόφιμα (σχάρα, πορτ – παγκαζ, εντός του οχήματος) και οι υπάλληλοι της αναδόχου εταιρίας λαμβάνουν το χαρτί με τον τύπο και ολοκληρώνουν την διαδικασία.
 3. Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας συνεχίζουν την έξοδο τους από τον περιβάλλοντα χώρο του γυμναστηρίου.

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας. Συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου για την ανακούφιση των χειρότερων μορφών της φτώχειας, προάγει την κοινωνική συνοχή και ως εκ τούτου συνεισφέρει στον στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συγκεκριμένα στη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Ενισχύει την δημιουργία ευρύτερου δικτύου συνεργαζόμενων Δήμων και Φορέων.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι:

 • Άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας πληρούν τα κριτήρια της υπ’ αριθμ. Δ23/οικ.17108/875/10.04.2017 Απόφασης της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ Β’1474/28.04.2017) και συμπεριλαμβάνονται στην πλατφόρμα του ΚΕΑ.
 • Άστεγοι, που εξυπηρετούνται από αντίστοιχες δομές φιλοξενίας αστέγων (π.χ. κέντρα ημέρας, συσσίτια αστέγων κτλ).

ΦΛΩΡΙΝΑ 22-11-2021

Η Υπεύθυνη Υλοποίησης ΤΕΒΑ
Καρακόλη Ελένη

ΠΕ/Β’ Κοινωνικής Εργασίας


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.