Πρώτες σκέψεις στο 2021 (του Θανάση Γερμανίδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

1) Διάβασα το χριστουγεννιάτικο μήνυμα (στο διαδίκτυο) ενός Επισκόπου. Γράφει ορισμένα θεολογικά αυτονόητα, που τα διαβάζουμε καθε Χριστούγεννα και σε μια γλώσσα που την καταλαβαίνουν μόνο όσοι Έλληνες έχουν πτυχίο Θεολογίας ή Φιλολογίας. Αυτό που με ενόχλησε είναι ότι δεν υπαρχει μια ευχή για να γλιτώσουμε από τον κορωνοϊό. Σαν να μην υπάρχει αυτό το μεγάλο κακό. Θα μου πει κάποιος, με ευχές δεν γίνεται τίποτα. Συμφωνώ με ευχές δεν πολεμάται ο κορωνοϊός. Χρειάζονται συγκεκριμένα υλικά μέτρα. Γιατροί – νοσοκόμες – καθαρίστριες – μονάδες ΜΕΘ – υγειονομικό υλικό κλπ. Οι ευχές από όποιον και αν εκφράζονται δείχνουν μια καλή διάθεση και αυτό ούτε κοστίζει, ούτε βλάπτει.

2) Διάβασα τα συλληπητήρια κείμενα πολιτικών προσώπων του Νομού μας που αναφερονταν σε θανάτους λόγω του ιού “επιφανών” προσωπων της μικρής μας πόλης. Ένα συλληπητήριο θα πρέπει να αναφέρεται γενικά σε όλους τους νεκρούς μας, διότι στον θάνατο είμαστε όλοι ίσοι, επίσημοι και μη, πλούσιοι και φτωχοί, αριστεροί-κεντρώοι και δεξιοί. Το συλλυπητήριο ενός μεγάλου Συλλόγου ήταν στο πνεύμα που γράφω.

3) (Από τις ειδήσεις) Γάμος γινόταν με 12 συνολικά άτομα και στον γάμο όλοι χαίρονται με πρώτους τους νεόνυμφους. Ο γάμος κατά την εκκλησία είναι ιερός και για το ζευγάρι είναι κορυφαία και μοναδική στιγμη. Κάποιος πολίτης κάρφωσε το γεγονός (οι ρουφιάνοι δεν έλειψαν από την ελληνική ιστορία). Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να επέμβουν και επεσαν πρόστιμα 300 ευρώ για τον καθένα. Επειδή τα άτομα δεν ήταν 20, ούτε 30, όπως σε πάρτι νέων και όχι μόνο, θεωρώ ότι δεν έπρεπε να τιμωρηθούν. Υπάρχει η λογική η κατανόηση και η ανοχή το ζευγάρι προγραμμάτιζε ταξίδι στο Brexit-Λονδίνο, για να θαυμάσει τα αξιοθέατα. Ένα αξιοθεατο είναι και ο Τζόνσον μαζί με την αθάνατη βασίλισσα Ελισσάβετ (όσο παραμένει αθάνατη, τόσο επιβαρύνει τον αγγλικό λαό, καθότι οι βασιλικές επιχορηγήσεις παντού και πάντα είναι χρυσοφόρες).

4) Για τις στρακαστρούκες (βεγγαλικά). Κάθε χρονιά στην αλλαγή του χρόνου συνηθίζεται σε όλες τις μεγάλες πόλεις του πλανήτη μας, και άρα και στην Αθήνα, να εκτοξεύονται βεγγαλικά. Γιατί αυτό; Γιατί, δαπάνες χιλιάδων ευρώ (για την Ελλάδα) να διατίθενται από τους Δήμους σε τρίλεπτο άντε πενταλεπτο φαίνεσθαι. Δεν μας αρκεί ο χριστουγεννιάτικος στολισμός των Δήμων; Οι Δήμαρχοι (όσοι μπορούν) να αξιοποιήσουν αυτά τα ευρουλάκια σε έργα ουσίας. Να βουλώσουν τρυπες, να διορθώσουν κατεστραμμένα πεζοδρόμια. Κινδυνεύουν να τσακιστούν και από χαρά φωνάζουν “…που είσαι Δήμαρχε να δεις τα παιδιά σου;” Και βέβαια να κάνουν και αλλα πράγματα που θα βελτιώσουν τη ζωή των δημοτών.

5) Μεταξύ των μεγάλων πόλεων (Μόσχα, Νέα Υόρκη, Παρίσι, Ρώμη, Λονδίνο, Μαδρίτη, Πεκίνο, Τόκυο κλπ.), με τα βεγγαλικά γίνεται ένας συναγωνισμός. Δηλαδή είχαμε τον ψυχρό πόλεμο μεταγύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ (τότε), μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, είχαμε τον πόλεμο των άστρων (κυριαρχία στο διάστημα), τώρα έχουμε τον “πόλεμο των βεγγαλικών”. Στη Ρώμη, ρίχτηκαν τα βεγγαλικά σε μια περιοχή του κέντρου με πολλά δέντρα και με εκατοντάδες μικρα πουλιά. Με τους κρότους τρόμαξαν και πετώντας οπου να’ναι, πέφτοντας το ένα πάνω στο άλλο, σκοτώθηκαν. Η εικόνα στην τηλεόραση ήταν θλιβερή. Πολλοί πολίτες της Ρώμης ζήτησαν από τη δημοτική αρχή να καταργήσει το έθιμο. Μαζί τους και η ταπεινή αφεντιά μου.

ΥΓ1: Ο στολισμός του Δήμου της Αθήνας ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία έναντι 1 εκατομμυρίου ευρώ. Τζάμπα πράμα.
ΥΓ2: ΕΣΣΔ = Ένωση Σοσιαλιστικών Σοβιετικών Δημοκρατιών (Κομμουνιστική Ρωσία). Διαλύθηκε το 1989, ιστορική ημερομηνία, όταν έπεσε, το αίσχος της ιστορίας, τείχος του Βερολίνου.

Θανάσης Γερμανίδης

Θανάσης Γερμανίδης

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.