Πρώτη συνάντηση των μελών της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας στη Φλώρινα (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Την πρώτη τους συνάντηση πραγματοποίησαν τα μέλη της νεοσύστατης Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Φλώρινας, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στην καφετέρια “Οδός Ονείρων”.

Όπως δήλωσε μέλος της ομάδας, πρόκειται για μια εθελοντική πρωτοβουλία κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που δημιουργήθηκε μετά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας για την υποδοχή προσφύγων, όπου φάνηκε ότι οι τοπικοί φορείς και η κοινωνία της Φλώρινας δεν ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση.

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-2020

Βασικός στόχος της ομάδας είναι η παροχή βοήθειας και υποστήριξης προς τους πρόσφυγες/μετανάστες που φιλοξενούνται στην πόλη της Φλώρινας, η σταδιακή ενσωμάτωσή τους και η άρση των προκαταλήψεων όπως και η υλοποίηση κοινών δράσεων με στόχο την ομαλή τους ένταξη στον τοπικό κοινωνικό ιστό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν, οι φιλοξενούμενοι εκφράζουν ανησυχία για το μέλλον τους καθώς αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα οικονομικής φύσης, πολλοί από αυτούς δυσκολεύονται να διαχειριστούν ζητήματα νοσηλείας, καθώς είναι ανασφάλιστοι, ενώ τα παιδιά δεν πάνε ακόμα σχολείο.

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-2020

Η ομάδα της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας επεσήμανε ότι μέχρι σήμερα υπήρξε αλληλεγγύη της τοπικής κοινωνίας προς τους φιλοξενούμενους και ευελπιστεί αυτό να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 960 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


One thought on “Πρώτη συνάντηση των μελών της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας στη Φλώρινα (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

  • 28/01/2020, 13:43
    Permalink

    ΚΆΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΛΟΥΤΊΣΟΥΝ ΑΠΌ ΤΟΝ “ΠΌΝΟ” ΜΕΡΙΚΏΝ !!!!!!!!

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.