Πως θα γίνετε νομπελίστας (Χρονογράφημα του Φοίβου Ιωσήφ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Πολλοί νομίζουν ότι για να πάρεις ένα βραβείο Νόμπελ χρειάζονται χρόνια αγώνων και κόπων. Άγνοια, μεγάλη άγνοια, ανεπίτρεπτη άγνοια, εγκληματική άγνοια, γι αυτό τις περισσότερες φορές τα παίρνουν οι εγκληματίες.

Αυτοί έχουν εγκληματιστεί στο κλίμα των βραβείων και των εγκλημάτων. Δεν είναι κακό, γιατί η άγνοια των πολλών δίνει τα βραβεία στους λίγους, δεν τα παίρνουν μόνοι τους, άλλωστε και ο επινοητής των βραβείων δολοφόνος Άλφρεντ Νόμπελ είναι ο πρώτος διδάξας περί την βιαίαν αφαίρεσιν της ζωής από γέρους και κυρίως από νέους.

Ο καλός αυτός άνθρωπος σπούδασε στην Ρωσία και στην Αμερική. Τους φόνους διεκδικούν επί ίσοις όροις και οι δύο υπερδυνάμεις. Ο μπαμπάς του Μανώλης είχε εφεύρει τις υποβρύχιες νάρκες για να υπάρξει δικαιοσύνη μεταξύ ξηράς και θαλάσσης.

Όσοι νεκροί στα χωράφια, αλλοί τόσοι και στα γραφικά λιμανάκια. Δίκαιοι άνθρωποι. Τελειοποίησε την παραγωγή νιτρογλυκερίνης και έκανε μεγάλο εργοστάσιο για να προλαβαίνει την ζήτηση και να μην μένει κολυμπιθρόξυλο.

Είχε όμως και άλλες επιτυχίες, έφιαξε την δυναμίτιδα από πυριτική γη όπως ακόμη την ζελατοδυναμίτιδα και την πολεμική άκαπνη πυρίτιδα-βαλιστίτιδα.

Δεν υπάρχει οικογένεια σε όλη την γή να μην έχει κλάψει άνθρωπο της από τις εφευρέσεις της ιερής οικογένειας των λυκανθρώπων Νόμπελ. Στο τέλος της ζωής του και κολυμπώντας στα δολάρια και στο αίμα το έριξε στην λογοτεχνία και το θέατρο.

Ίδια συμπεριφορά με την Κοντολίζα Ραϊς και τον Αντρέϊ Γκρομύκο. Θέατρο και μετά ένα καλό δείπνο με φίλους των ιδίων αιματηρών αντιλήψεων. Τερατογενέσεις της φύσεως.

Σε όλη του την ζωή ο Άλφρεντ Νόμπελ προσέφερε τις υπηρεσίες του σε όλες τις πολεμοχαρείς διαθέσεις των πολεμαρχών της γής. Ουδέποτε μετάνιωσε για την εγκληματική του ζωή και επιστήμη.

Αυτόν τον χαρακτήρα ενστερνίστηκαν όσοι προσέτρεξαν στις κτηνώδεις του εφευρέσεις και γι αυτό σήμερα οι λαμβάνοντες το ομώνυμο βραβείο πολλάκις διαλέγονται ανάμεσα στους ομοϊδεάτες στυγνούς δολοφόνους της ανθρωπότητας.

Βέβαια η στάχτη ως εξαιρετικό θαμβωτικό υλικό τους αναγκάζει να Νομπελοποιούν και πραγματικά πνευματικούς ανθρώπους, όπως ο Οδυσσέας Ελύτης και ο Αιγύπτιος συγγραφέας Ναγκίπ Μαχφούζ.

Αν πρόκειται για κανάν επικίνδυνο Καζαντζάκη προστρέχει εις επικουρίαν και η αγαποθρησκεία και αποφεύγουμε το κακό. Να σου το δίναμε Νίκο μου το βραβείο αλλά μείωσε κι εσύ λίγο τα ντεσιμπέλ της φωνής σου. Ήθελές τα και παθές τα. Φάτην τώρα! Αλλά ο Νίκος δεν την έφαγε, δεν είχε φαίνεται πολλή όρεξη.

Νόμπελ και μάλιστα ειρήνης είχε πάρει ο Χένρυ Κίσιγκερ που εμπνεύσθηκε τον βομβαρδισμό της Καμπότζης με βόμβες εμπρησμού Ναπάλμ για να αποτεφρώνονται εύκολα και τα νήπια όπως και ο πρώην συνάδελφός του Υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής Κορντέλ Χόλ που σθεναρά υποστήριξε την ατομική βόμβα στην Χιροσίμα αν και ο πόλεμος είχε ήδη τελειώσει.

Κοινός στόχος οι αποτεφρώσεις. Το έγκλημα πατάει πάνω στο έγκλημα και οι πολίτες πάνω στο ψέμα, είναι Mediastrom. Θαυμάστε τα βραβεία Νόμπελ για να θαυμάσετε μετά τις γλυκές σας ψευδαισθήσεις. Χρόνια τροφή μας από δροσερό ραντισμένο τριφύλλι.

Φέρτε μας την λίστα των θυμάτων σας και θα εξετάσουμε και δικό σας αίτημά σας για ένα γυαλιστερό βραβείο Νόμπελ. Τα απονέμει πάντα ο Βασιλιάς της Σουηδίας, δεν έχει κανένα πρόβλημα με την οσμή των πτωμάτων!

Φοίβος Ιωσήφ

Φοίβος Ιωσήφ

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *