Πόλεμος και Ειρήνη (Γράφει ο Θανάσης Γερμανίδης)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ο πόλεμος είναι η μέγιστη βαρβαρότητα. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε πολέμους. Στρατιώτες – άμαχοι – παιδιά. Παιδιά που δεν πρόλαβαν να ερωτευθούν, να μυρίσουν το λουλούδι της αγάπης. Οι ζημιές σε υποδομές και μνημεία είναι ανυπολόγιστες. Οι πόλεμοι είναι δυο κατηγοριών, οι επιθετικοί και οι αμυντικοί.

Στην εμπόλεμη κατάσταση Ρωσίας – Ουκρανίας η παγκόσμια κοινή γνώμη σε πολύ μεγάλο ποσοστό είναι με το μέρος της Ουκρανίας, διότι είναι μικρή απέναντι στη Ρωσία και διότι είναι αμυνόμενη. Στον πόλεμο υπάρχουν αιτίες. Ο Πούτιν κατηγόρησε τον Ζελένσκι ότι δεν τήρησε τη συμφωνία του Μινσκ – δεν ξέρω λεπτομέρειες – που προβλέπει αυτονομία στις μικρές ρωσόφονες δημοκρατίες Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ μη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, διάλυση παραστρατιωτικών ομάδων που είχαν σκοτώσει ρωσόφονους.

Αν ο Πούτιν αισθάνθηκε ότι αδικείται έπρεπε να λειτουργεί με βάση την αρχή της αναλογικότητας. Τώρα το άδικο είναι δικό του. Ο στρατός του σκότωσε χιλιάδες Ουκρανούς (και πολλά αθώα παιδιά), κατέστρεψε υποδομές, γέφυρες, δημόσια κτίρια, πολυκατοικίες, δημιούργησε εκατομμύρια πρόσφυγες, βομβάρδισε πόλεις, απέκλεισε κατοίκους μέσα στις πόλεις. Αν η πληροφορία είναι αληθής, διότι υπάρχουν και από τις δυο πλευρές fake news, μας θυμίζει την πολιορκία του Μεσολογγίου το 1821, και τις 900 ημέρες πολιορκίας του Λένινγκραντ (τώρα Πετρούπολη) από τους Ναζί. Το μέτρο είναι πολύ σκληρό και μπορεί να το εφαρμόσει μόνο ένας πολύ σκληρός ηγέτης!!

Οι κυρώσεις που πήρε η Δύση και το ΝΑΤΟ είναι σκληρές και κυρίως οικονομικής φύσεως. Διάβασα ότι χώρες της Δύσης εφαρμόζουν κυρώσεις κατά των πολιτιστικών αγαθών της Ρωσίας. Το θεωρώ ανόητο. Η ανταλλαγή πολιτισμών καλλιεργεί σχέσεις ειρήνης μεταξύ των λαών, οι οποίες τόσο πολύ χρειάζονται.

Η δική μας Υπουργός Πολιτισμού Μενδώνη έσπευσε να ακυρώσει την παράσταση “Λίμνη των κύκνων” του Τσαϊκόφσκι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τέτοια ασέβεια στον δημιουργό και τους κύκνους. Επειδή έχω στη βιβλιοθήκη μου το βιβλίο “Ο Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι”, φοβάμαι μήπως μου γίνει ντου από την αστυνομία, οπότε σκοπεύω να το αποστηθίσω και θα το κρύψω σε ένα στεγνό πηγάδι.

Γ. Θ.


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.