Σίσα – Το ναρκωτικό των φτωχών (του Κωνσταντίνου Τζέκη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Το σίσα χαρακτηρίζεται ως η “κόκα των φτωχών” περιέχει πολύ επικίνδυνες διεγερτικές ουσίες που μπορούν να σε κρατήσουν άγρυπνο έως και 24 ώρες και πωλείται στην τιμή των 2 ή 3 ευρώ η δόση. “Είναι 10 φορές πιο δυνατό από την ηρωίνη” λένε οι ειδικοί.

Το νέο συνθετικό ναρκωτικό κάνει θραύση όχι μόνο στις πιάτσες των τοξικομανών αλλά και στα σχολεία. Δυστυχώς έφηβοι 14 και 15 ετών κάνουν χρήση αυτού του πολύ εθιστικού ναρκωτικού το οποίο προκαλεί σοβαρές παρενέργειες στους χρήστες.  

Η λέξη «Shisha» προέρχεται από την περσική λέξη «shishe» που σημαίνει γυαλί και είναι ο κοινός όρος για τον ναργιλέ στις αραβικές χώρες. Το σίσα πιθανότατα προέρχεται από τις αραβικές χώρες και πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα.

 Το σίσα  περιέχει έναν τύπο κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης που παρασκευάζεται με την ανάμειξη διεγερτικών ουσιών με πολύ τοξικές ουσίες όπως οινόπνευμα, χλωρίνη, ακόμη και υγρά από μπαταρίες αυτοκινήτων!!!

 Οι παρενέργειες είναι πολλές και καταστροφικές για τους χρήστες αυτού του ναρκωτικού.

 Δεν μπορείς να κοιμηθείς, μένεις άγρυπνος ακόμη και 24 ώρες, δεν μπορείς να φας, διαστέλλονται τα μάτια, έχεις λογοδιάρροια. Διαλύει το μυαλό, βρίζεις, ξεφεύγεις, έχεις μανία να χτυπήσεις και να κλέψεις. Δημιουργεί ψευδαισθήσεις,  προκαλεί απώλεια βάρους, επιθετικότητα, νευρικότητα και διάθεση για σεξουαλική δραστηριότητα. Η στέρησή του  προκαλεί φοβερούς πόνους και έντονες ψυχώσεις. Επίσης έχουν καταγραφεί θάνατοι που ενδέχεται να συνδέονται με το σίσα.

Η φτηνή του τιμή το έκανε γνωστό ως την «κόκα των φτωχών».

Το σίσα πωλείται στην τιμή των 2-3 ευρώ για κάθε δόση, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι χρήστες να στρέφονται σε αυτό, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Επειδή παράγεται με φτηνά και νόμιμα υλικά σε υποτυπώδη εργαστήρια, όπως άλλωστε και άλλα 30-40 νέα  είδη διεγερτικών  ουσιών, με ελάχιστες χημικές ενώσεις είναι φτηνές και απειλούν να αντικαταστήσουν την κόκα και την ηρωίνη.

Το σίσα ξεκίνησε ουσιαστικά από τη χώρα μας και εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη.

 Το σίσα κυρίως καπνίζεται αλλά  γίνεται και ενέσιμη χρήση της. Άτομα που έχουν κάνει χρήση του νέου ναρκωτικού αναφέρουν πως είναι 10 φορές πιο ισχυρό σε αποτέλεσμα από την ηρωίνη. Είναι μια ουσία αρκετά διαδεδομένη στις πιάτσες γιατί είναι και πολύ φτηνή. Και δυστυχώς το σίσα σχετίζεται με την έξαρση του ιού HIV που έχουμε στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια».

Ναρκωτικά υπάρχουν παντού. Στο κομοδίνο της μαμάς, στη φύση, στους ντίλερς, στα φαρμακεία. Το ερώτημα είναι πως θα προστατευθούμε από αυτά. Η απάντηση είναι μία. Θα πρέπει να εκπαιδεύσουμε αυτούς που αγαπάμε να λένε «ΌΧΙ». Αν παρά ταύτα παρασυρθούν θα πρέπει η απόφαση απεξάρτησης να είναι άμεση και γενναία. Στις περιπτώσεις αυτές, το αύριο δεν είναι ποτέ η καλύτερη λύση.

Αύριο μπορεί να είναι αργά. Ποιός ξέρει……


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.