Σημαντικές καταστροφές σε καλλιέργειες οπωροφόρων σε Βεγόρα και Μανιάκι στο Αμύνταιο (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Σημαντικές είναι οι καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειες οπωροφόρων στις Τοπικές Κοινότητες Βεγόρας και Μανιακίου του Δήμου Αμυνταίου λόγω της έντονης κακοκαιρίας της Τετάρτης 10 Ιουλίου.

Η κακοκαιρία, αν και δεν έπληξε το σύνολο της παραγωγής, εν τούτοις ισοπέδωσε σημαντικές εκτάσεις αμπελώνων, δέντρα, γραμμικά συστήματα, σύρματα και άλλες υποδομές με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να επιβαρυνθούν με σημαντικό επιπρόσθετο κόστος.

Επιπλέον πολλά ροδάκινα σε στάδιο προωρίμανσης έχουν πέσει κάτω έχοντας ως συνέπεια σημαντική απώλεια της παραγωγής.

Η πρόεδρος του ΑΣΕΠΑ Αμυνταίου Διαμάντω Κρητικού τόνισε πως η περιοχή δεν επλήγη μεν όσο άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες είναι ήδη πολλά και σε αυτά έρχονται να προστεθούν πλέον και τα άσχημα έντονα καιρικά φαινόμενα λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ μετέβη την Πέμπτη στην περιοχή προκειμένου να κάνει αποτίμηση της ζημιάς, με τους καλλιεργητές να επισημαίνουν πως το μέγεθος της καταστροφής αγγίζει κατά τόπους ποσοστά της τάξεως του 30-40% της παραγωγής, για τα οποία πρέπει να αποζημιωθούν.

Την περιοχή επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής 12 Ιουλίου ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης.

Συζήτησε με τους κατοίκους και επισκέφτηκε τις καλλιέργειες προκειμένου να έχει άμεση εικόνα της κατάστασης ενώ διαβεβαίωσε τους πληγέντες πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ώστε οι αποζημιώσεις να δοθούν το γρηγορότερο δυνατόν.

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης δήλωσε πως έχει ήδη γίνει από πλευράς Δήμου αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία σε υποδομές στις Τοπικές Κοινότητες που αντιμετώπισαν πρόβλημα καθώς και στην πόλη του Αμυνταίου με τη συνδρομή των συνεργείων του Δήμου, της Πυροσβεστικής και ιδιωτών, ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως η κυβέρνηση θα ενσκήψει στα προβλήματα των αγροτών προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση.Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.