Σημεία των καιρών (του Κων/νου Τζέκη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Με πολύ δισταγμό και με αρκετή δόση αμφιβολίας αποδέχθηκε την πρόταση παλιών του φίλων να συναντηθούν επιτέλους σε κάποιον παραδοσιακό καφενέ να τα πούνε.

Είχαν καιρό να συναντηθούν αφού η κλεισούρα λόγω του κορωνοϊού τους απομάκρυνε και τους έκανε σχεδόν ακοινώνητους. Τώρα οπλισμένος με το εμβόλιο καθώς λέγανε και οι καθηγητάδες στην τηλεόραση, δεν είχε την παραμικρή αμφιβολία για την έξοδό του αυτή. Όχι πως δεν κινδύνευε αλλά κάτι θα έκανε και το εμβόλιο αν ο ιός του χτυπούσε την πόρτα.

Με λαχτάρα και προσμονή έφθασε στο μαγαζάκι της γειτονιάς. Οι φίλοι του όλοι συγκεντρωμένοι σε ένα μεγάλο τραπέζι είχαν αρχίσει να τσιμπάνε τα εδέσματα του κυρ-Γιώργη του μαγαζάτορα. Απόμακρα από τους άλλους υπήρχε μια καρέκλα αδειανή. Όταν πλησίασε και τους χαιρέτησε κανένας δεν του έδωσε το χέρι. Όλοι του υπέδειξαν να καθίσει σε εκείνη την απόμακρη καρέκλα.

Είσαι εμβολιασμένος του είπε ο συμμαθητής του Γιάννης και θα πρέπει να προφυλαχτούμε, αφού πήρες τον ιό μέσα σου μη τυχόν και μας μολύνεις.

Όχι του απάντησε ο Κώστας δεν φοβάμαι από αυτό αλλά με το εμβόλιο πήρε ακτινοβολία και μπορεί να μας προξενήσει καρκίνο καθώς λένε οι δικές μου βάσιμες πληροφορίες.

Κύριοι πετάχτηκε ο Σταμάτης κάνετε λάθος. Το εμβόλιο δεν προκαλεί ούτε καρκίνο, ούτε διασπείρει τον ιό. Το εμβόλιο έχει μαγνήτες και ένα μικροτσίπ για να κάνουν τον φορέα οι Αμερικάνοι και οι πολυεθνικές ότι θέλουν. Άσε που πήρε μέσα του τον σατανά καθώς έλεγε ο Πνευματικός μου.

Κύριοι τίποτα απ’ αυτά είπε ο Χρήστος, Απλά είναι άχρηστο, επικίνδυνο για τον φορέα που σε λίγα χρόνια θα πεθάνει, αφού μειώνει το προσδόκιμο της ζωής.

Ο άνθρωπος τα έχασε. Έμεινε στήλη άλατος και κοιτούσε την παλιά του παρέα με ανοιχτό το στόμα.

Ήρθε η σειρά του επιτέλους να ψελλίσει μια λέξη.

Δε μου λες Χρήστο, ο κουμπάρος σου ψυχίατρος δεν είναι; Όρμησαν όλοι να τον φάνε. Τολμάς να μας πεις τρελούς; Φώναξαν όλοι θυμωμένα. Όχι κύριοι δεν είστε εσείς τρελοί εγώ έχω ανάγκη από τον ψυχίατρο. Για να σκέπτομαι αντίθετα με όλους σας θα πρέπει να επισκεφθώ έναν ψυχίατρο να εξετασθώ αφού κανέναν από εσάς δεν καταλαβαίνω. Μάλλον θα έχω υπερπροστατευτική άποψη για τους ανθρώπους.

Αλλά πριν φύγω, αφού για σας είμαι εξαποδώ, θα ήθελα να σας πω μια μικρή ιστορία. Κάποτε ένα ξένος επισκέφτηκε μια ιδανική πόλη. Του άρεσε. Δεν υπήρχε καθόλου άγχος, τα παιδιά έπαιζαν σε θαυμάσια πάρκα, οι άνθρωποι ήταν χαμογελαστοί και ευτυχισμένοι. Του άρεσε και αποφάσισε να μείνει μόνιμα εκεί. Κάνοντας περίπατο ξεχάσθηκε και άρχισε να νυχτώνει. Σιγά-σιγά οι πλατείες άδειαζαν από τον κόσμο και οι τελευταίοι έτρεχαν να κλειστούν στα σπίτια τους.

Τον τελευταίο, τον ρώτησε γιατί κρύβονται αφού είναι ωραία εδώ. Είσαι ξένος του απάντησε ο άλλος γι’ αυτό δεν ξέρεις.

Όταν νυχτώνει, αυτοί που δουλεύουν κάτω από εμάς για εμάς ανεβαίνουν επάνω και που και που τρώνε και κάποιον από εμάς.

Κύριοι ο ιός ούτε όργανο του σατανά είναι ούτε όργανο του διαβόλου. Είναι αποτέλεσμα του πολιτισμού μας. Κάπου κάποιοι κάτι σκάλισαν και ο ιός βρήκε την ευκαιρία να εξαπλωθεί.

Όσο για τους πολύ… πιστούς, θέλω να τους πω ότι οι γιατροί με τη θέληση του Θεού κατασκεύασαν το εμβόλιο για να καταπολεμήσει τον ιό που σκοτώνει το δημιούργημά του, τον άνθρωπο. Αυτό, το ανόητο ον, που βιάζει και παραβιάζει τη μητέρα του, γιατί η γη είναι η μητέρα όλων μας.

Όσο για σας τώρα που θα φύγω να τρέξετε στους γιατρούς να κάνετε τεστ μη σας κόλλησα τον ιό. Αλλά σε ποιούς γιατρούς θα πάτε; Σ’ αυτούς που δεν πιστεύετε; Μήπως εσείς γινήκατε Θεοί και καταδικάζετε τους άπιστους και τους ανθρώπους του σατανά σαν και μένα;

Αλλά κάποιος από εσάς θα πρέπει να είναι ο Αρχιδικαστής. Α, ξέρω ποιός είναι. Εκείνος που με ένα κουτί και ένα πληκτρολόγιο ανώνυμα και χωρίς ανθρωπιά σας οπλίζει με επιχειρήματα για να δικάσετε και να καταδικάσετε εκείνους που αποφάσισαν να είναι ασφαλείς για το καλό του αλλά και το καλό σας…

Κωνσταντίνος Τζέκης

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *