Σκάνδαλα και σκανδαλάκια (του Θανάση Γερμανίδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Κάθε μέρα ξυπνάμε με ένα καινούργιο σκάνδαλο. Όχι άλλα, φτάνει, δε μπορούμε να τα αφομοιώσουμε. Ανεξάρτητα ποιό κόμμα ψηφίζουμε, αν είμαστε ειλικρινείς, πρώτα με τον εαυτό μας και μετά με τους άλλους, θα παραδεχθούμε ότι υπήρξαν σκάνδαλα και πολλά από αυτά έχουν καταλήξει στα έδρανα των δικαστηρίων. Αναφέρομαι στην περίοδο της λεγόμενης μεταπολίτευσης (1974 μέχρι σήμερα).

Τα σκάνδαλα γενικώς τα μεγάλα, αλλά υπάρχουν και τα σκανδαλάκια σε όλη τη χώρα. Φάγαν’ οι ξύπνιοι από τα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα (π.χ. μεσογειακά), φάγαν’ αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις επιδοτήσεις. Δηλώθηκαν ανύπαρκτα στρέμματα και οι κάμποι έγιναν διόροφοι. Αγελάδες – κατσίκια – πρόβατα μετρήθηκαν προς τα πάνω. Σε δήμους και οργανισμούς έγιναν μικρά και μεγάλα πάρτυ.

Μερικοί δήμαρχοι καταδικάστηκαν (π.χ. Θεσσαλονίκης). Υπερωρίες στο δημόσιο προσμετρήθηκαν προς τα πάνω (ποτέ προς τα κάτω). Αυτά και άλλα πολλά.

Γιατί έγιναν αυτά; Είναι απλό. Έγιναν γιατί δεν υπήρξε έλεγχος και όσοι είχαν την υψηλή ευθύνη του ελέγχου απλώς “λάδωσαν” τη συνείδησή τους.

Ένας “πράσινος” φίλος μου όταν συζητούσαμε αυτό το θέμα μου έλεγε ότι όσα και να φαγώθηκαν είναι λίγα μπροστά στο πολύ μεγάλο έλλειμμα. Του αντέτεινα ότι το θέμα πρωτίστως είναι ηθικό. Αν οι πολίτες είναι ανήθικοι θα κλέβουν όπου μπορούν.

Θανάσης Γερμανίδης

Γερμ.Θαν.

ΥΓ1: Για πολλά χρόνια, όταν οι κομματικοί κλέβανε, οι εκάστοτε πολιτικοί παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος τους έλεγαν “κλέβετε από λίγο αρκεί να μας ψηφίζετε…” Έτσι προέκυψαν παραθαλάσσιες και παραβουνάβιες βίλες…

ΥΓ2: Όσοι δημιούργησαν κλέβοντας ελλείμματα το κάνανε για να ελαφρύνουν τη λέξη “έλλειμμα” γράφοντας την λανθασμένα με ένα λάμδα και ένα μι. Δηλαδή “έλειμα”…

ΥΓ3:Ω ξειν αγγέλειν τοις Αθηναίοις ότι τήδε κοιμώμεθα τοις κείνων χρήμασι τρεφόμενοι” (Ξένε, πες στους Αθηναίους ότι εδώ κοιμόμαστε τρώγοντας τα χρήματά τους).


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.