“Σκάσε επιτέλους…!” – ΗΧΩλόγιο

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος, αγαπημένοι μου, βρήκε την αιτία για τις συμφορές που πλήττουν την Ελλάδα. «Ο άθεος πρωθυπουργός Τσίπρας επισύρει την κατάρα του Θεού…» Είναι οι άθεοι που μας κυβερνούν. Δεν παντρεύονται, δεν βαφτίζουν τα παιδιά τους, κατάργησαν τον θρησκευτικό όρκο και πολεμούν με όλα τα μέσα την Ορθοδοξία.

Γι’ αυτούς τους λόγους «ο Πανοικτίρμων Θεός εκδηλώνει την οργή του με διάφορα φυσικά φαινόμενα. Κεραυνοί π.χ. δολοφονούν αθώους διαβάτες στη μέση του δρόμου! Κεραυνοί επίσης καταστρέφουν ένα Πούλμαν, το οποίο γεμάτο με επιβάτες κινείται στον δημόσιο δρόμο! Επιβάτης, πάλι από κεραυνό, δολοφονείται πάνω στο μηχανάκι του, καθώς κινείται επίσης σε δημόσιο δρόμο! Περίεργα φαινόμενα, λοιπόν, συμβαίνουν στις ημέρες μας! Και αυτομάτως στη σκέψη μας αναδύεται το ερώτημα: Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά τα περίεργα και ανεξήγητα φαινόμενα;».

Είναι, λοιπόν, αγαπημένοι μου, κάποιοι ρασοφόροι, συνήθως μεγαλόσχημοι, που προκαλούν την κοινωνία αλλά και τους συναδέλφους τους, τόσο με τα λόγια, όσο και με τα έργα τους. Διατυπώνουν με ένταση και…. «ιερόν πάθος» τις απόψεις τους και νιώθουν την ανάγκη να παρεμβαίνουν σε κάθε ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία, είτε άπτεται, είτε όχι της αρμοδιότητάς τους.

«Πού το κακό;», θα μου πείτε. Είναι δικαίωμά τους, όπως και όλων των άλλων, να λένε την άποψή τους και να ασκούν κριτική. Εξάλλου, το ράσο πρέπει να το σεβόμαστε. Εντάξει! Όταν όμως, αγαπημένοι μου, ο ίδιος ο ρασοφόρος προδίδει τον ρόλο του, προσβάλλει τους ανθρώπους, ξερνάει μίσος, υποδύεται τον ενάρετο ενώ είναι βουτηγμένος στην αμαρτία μέχρι τα μπούνια, χρησιμοποιεί λεξιλόγιο που παραπέμπει σε εποχές δύσκολες και διχάζει, τότε αυτό το «περί σεβασμού του ράσου» επιχείρημα, καταρρίπτεται.

Με λίγα λόγια, όταν βλέπεις ότι κάποιος φοράει μεν ράσα και δηλώνει εκπρόσωπος του Θεού επί γης, αλλά είναι θεομπαίχτης, τότε του το λες κατάμουτρα. Τι του λες; Του λες π.χ. ότι εσύ δεν μπορείς να έχεις καμία σχέση με τη διδασκαλία του Ιησού, γιατί ο ιδρυτής της ορθόδοξης χριστιανικής θρησκείας δεν πίεζε ποτέ τους ανθρώπους να τον ακολουθήσουν. Ποτέ δεν τους εκβίαζε με την επουράνιο βασιλεία. Ποτέ δεν τους αντιμετώπιζε με τον χυδαίο τρόπο που τους αντιμετωπίζεις εσύ. Ποτέ δεν καταράστηκε τους άθεους. Ποτέ δεν μίσησε τους διαφορετικούς. Επάνω στον σταυρό συγχώρεσε ακόμη κι αυτούς που τον έβλαψαν. Ποτέ δεν υπήρξε βίαιος. Το έκανε μία και μοναδική φορά εναντίον κάποιων ομοίων σου που είχαν καταντήσει τον οίκο του Πατρός άντρο εμπορίου.

Όμως, άθλιε θεομπαίχτη, τι σόι Πανοικτίρμων είναι ο Θεός που, αντί να τιμωρήσει τον «δράστη», τιμωρεί άσχετους ανθρώπους; Τι είδους Πανοικτίρμων Θεός είναι αυτός που αφαιρεί τις ζωές μικρών παιδιών που, όπως διδάσκει η θρησκεία, δεν έχουν προλάβει να αμαρτήσουν ούτε με το μυαλό τους;

Στις εξωφρενικές δηλώσεις του Αμβροσίου, αγαπημένοi μου, απάντησε σε πρώτο χρόνο η Αρχιεπισκοπή, με μια δειλή ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου: «Είναι προσωπικές απόψεις». Μία μέρα μετά ήρθε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας να δηλώσει ότι «και οι προσωπικές απόψεις έχουν όρια». Μα, σεβασμιότατε, αυτά τα όρια ο… «αδελφός» σας τα έχει ξεπεράσει προ πολλούκαι, επειδή τον αφήσατε να βωμολοχεί και να βρομίζει το σύμπαν, συνέχισε ανενόχλητος το… «θεάρεστο» έργο του.

Γιατί τον αφήσατε; Τον φοβάστε; Να υποθέσουμε ότι γνωρίζει πράγματα που μπορεί να εκθέσουν την Ιεραρχία; Αυτός ο θεομπαίχτης συμπεριφέρεται σαν να μη σας υπολογίζει. Όμως τη ζημιά που κάνει στη θρησκεία η παρουσία του Αμβρόσιου τη ψυχανεμίστηκε, αγαπημένοι μου, ο Άνθιμος Αλεξανδρουπόλεως και έσπευσε να τον επαναφέρει στην τάξη: «Επινοήσατε να επιδείξετε μια καρικατούρα Εκκλησίας που δεν έχει καμιά σχέση με τον Χριστό…»

Ναι, αλλά και εσείς, παρ’ όλα αυτά, εξακολουθείτε να αποκαλείτε τον λαθρέμπορο της πίστης «άγιο και σεβασμιότατο» και του επιτρέπετε να επικοινωνεί με τους πιστούς της περιφέρειάς του και να τους δηλητηριάζει με τις χολερικές απόψεις του.

Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι της Εκκλησίας, δυστυχώς χαμηλόβαθμοι, που τόλμησαν να πουν το αυτονόητο στον θεομπαίχτη: «Σκάσε επιτέλους! Σταμάτα να πονάς και να σκανδαλίζεις τον ορθόδοξο και μη κόσμο. Δεν σου φταίει ο Χριστός και η Εκκλησία σε τίποτε. Σταμάτα να τους βάζεις μπροστά για να βγάζεις την κακία σου. Είμαστε παπάδες και τα λόγια μας πρέπει να είναι αμβροσία στις ψυχές των ανθρώπων και όχι χολή και ξύδι».

Πέστα Χρυσόστομε!

Με αγάπη εύα

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


One thought on ““Σκάσε επιτέλους…!” – ΗΧΩλόγιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.