Σκέψεις ενός πρωινού… (Γράφει ο Θανάσης Γερμανίδης)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Α) Πήγα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Φλώρινας. Να σε πιάνει κατάθλιψη, μια αθλιότητα. Όλοι οι τοίχοι γραμμένοι με μαύρο σπρέι, αντιαισθητικά γκράφιτι, συνθήματα χωρίς νόημα, μερικά υβριστικά. Ο πίνακας ανακοινώσεων κατεστραμμένος. Δεν μπορείς να διαβάσεις τις ώρες κίνησης του τραίνου. Δεν κατανόησα γιατί οι νέοι γράφουν πάνω στα κτίρια ακόμη και σε πινακίδες στους δρόμους. Οι πόλεις μας έχουν ασχημίνει γιατί λείπει η αγωγή των νέων. Οι νέοι νομίζουν ότι κάνουν την επανάσταση τους. Επανάσταση χωρίς ποίηση και αισθητική δεν υπάρχει.

Β) Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πρότεινε στην κυβέρνηση να είναι αργία η Δευτέρα 2 Αυγούστου λόγω υπερβολικού καύσωνα. Λογική νομίζω πρόταση. Η αγέλαστη κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε με περισσή ειρωνεία, κατηγόρησε τον Τσίπρα για λαϊκισμό λέγοντας “τι θα κάνουμε αν πέσει χαλάζι;”. Ποτέ δεν κάλυψε όλη την Ελλάδα όπως ο καύσωνας. Ποτέ δε βλάπτει μια ελάχιστη συνεννόηση και αυτό ισχύει για όλους τους πολιτικούς.

Γ) Ο Δήμος Φλώρινας ασφαλτόστρωσε αρκετούς δρόμους εντός της πόλεως καθώς και σε ορισμένα χωριά. Πολύ καλά έκανε. Αν υπάρχουν μάνεϊ (money) καλό είναι να διορθωθούν και τα πεζοδρόμια, π.χ. στην οδό Καστρισιανάκη όπου βλέπεις κατεστραμμένα πεζοδρόμια που είναι κίνδυνος για τους αθώους πεζούς.

Δ) Κάθε απόλυτη βεβαιότητα είναι δογματισμός, που μπορεί να προσφέρει σε ανθρώπους ακόμα και τη γαλήνη-ευτυχία. Αρκετούς τους σπρώχνει στον φανατισμό. Κάθε αβεβαιότητα, από τις αρχαίες φιλοσοφίες που πιστεύουν ότι “ουδέν βέβαιον εστί”. Η αβεβαιότητα χαρίζει τη γοητεία της αμφιβολίας – της έρευνας – της αναζήτησης – της αναθεώρησης – της χαράς ενός καβαφικού ταξιδιού. Χωρίς προσδιορισμένο τέλος και σκοπό. Οι αρχαίοι στα αβέβαια προσέδιδαν θεϊκές ιδιότητες. Η πρόοδος της επιστήμης βοήθησε τον άνθρωπο να ερμηνεύει τα φαινόμενα με βάση τα πορίσματα της και τον ορθολογισμό.

Θανάσης Γερμανίδης

Θανάσης Γερμανίδης

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.