Σκέψεις (του Θανάση Γερμανίδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Θανάσης Γερμανίδης

Διαβάζω στον αθηναϊκό τύπο ότι άρχισαν -ενόψει των εθνικών εκλογών- μεταγραφές βουλευτών. Κυρίως από τα μικρά κόμματα προς τα μεγαλύτερα. Φοβούνται ότι δεν θα εκλεγούν αν παραμείνουν στο μικρό κόμμα όπου είναι τώρα και θέλουν να φύγουν. Όσοι είναι “βολευτές” αποδεικνύουν με αυτή τους τη στάση ότι έχουν κάνει επάγγελμα το βουλευτιλίκι.

Πως να πιστέψουμε ότι ότι κάνουν το κάνουν για τη πατρίδα; Πολλοί βουλευτές έχουν κολλήσει ελάχιστα ένσημα (ή καθόλου). Υπάρχουν κι αυτοί που δούλεψαν αρκετά χρόνια στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα. Υπάρχουν κι αυτοί που προσπαθούν για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Δεν θα ήταν άσχημο να θέτουν μόνο όσοι έχουν δέκα χρόνια τουλάχιστον εργασίας.

Η εργασία προσφέρει εμπειρία και κάνει τον άνθρωπο να σέβεται το μεροκάματο και να δείχνει αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο. Ειδικά για όσους κατέχουν θέσεις προϊσταμένου, θα πρέπει να έχουν αποδεδειγμένα διοικητική εμπειρία. Όλα αυτά θα είναι χρήσιμα κατά την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων τους. ΑΜΗΝ…

Γερμ.Θαν.

ΥΓ1: Υπάρχουν βουλευτές που εγκαταλείπουν το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν διότι δεν τους εκφράζουν πλέον οι πολιτικές του κόμματος. Επειδή οι βουλευτές δικαιούνται να ενεργούν κατά συνείδηση, μπορούν να αναζητήσουν (μεταναστεύσουν) σε άλλο κόμμα με το οποίο θεωρούν ότι έχουν συγγένεια πολιτικών απόψεων.

ΥΓ2: Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, Πρωθυπουργός της Αγγλίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε δηλώσει: “Όποιος πολιτικός δεν δύναται να αλλάξει γνώμη, τότε δεν κάνει για πολιτικός…”


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.