Σκέψεις (του Θανάση Γερμανίδη)

Θανάσης Γερμανίδης

Διαβάζω στον αθηναϊκό τύπο ότι άρχισαν -ενόψει των εθνικών εκλογών- μεταγραφές βουλευτών. Κυρίως από τα μικρά κόμματα προς τα μεγαλύτερα. Φοβούνται ότι δεν θα εκλεγούν αν παραμείνουν στο μικρό κόμμα όπου είναι τώρα και θέλουν να φύγουν. Όσοι είναι «βολευτές» αποδεικνύουν με αυτή τους τη στάση ότι έχουν κάνει επάγγελμα το βουλευτιλίκι.

Πως να πιστέψουμε ότι ότι κάνουν το κάνουν για τη πατρίδα; Πολλοί βουλευτές έχουν κολλήσει ελάχιστα ένσημα (ή καθόλου). Υπάρχουν κι αυτοί που δούλεψαν αρκετά χρόνια στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα. Υπάρχουν κι αυτοί που προσπαθούν για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Δεν θα ήταν άσχημο να θέτουν μόνο όσοι έχουν δέκα χρόνια τουλάχιστον εργασίας.

Η εργασία προσφέρει εμπειρία και κάνει τον άνθρωπο να σέβεται το μεροκάματο και να δείχνει αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο. Ειδικά για όσους κατέχουν θέσεις προϊσταμένου, θα πρέπει να έχουν αποδεδειγμένα διοικητική εμπειρία. Όλα αυτά θα είναι χρήσιμα κατά την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων τους. ΑΜΗΝ…

Γερμ.Θαν.

ΥΓ1: Υπάρχουν βουλευτές που εγκαταλείπουν το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν διότι δεν τους εκφράζουν πλέον οι πολιτικές του κόμματος. Επειδή οι βουλευτές δικαιούνται να ενεργούν κατά συνείδηση, μπορούν να αναζητήσουν (μεταναστεύσουν) σε άλλο κόμμα με το οποίο θεωρούν ότι έχουν συγγένεια πολιτικών απόψεων.

ΥΓ2: Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, Πρωθυπουργός της Αγγλίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε δηλώσει: «Όποιος πολιτικός δεν δύναται να αλλάξει γνώμη, τότε δεν κάνει για πολιτικός…»


Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.6
4,6 rating
4.6 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 190 αξιολογήσεις)
Τέλειο87%
Πολύ καλό4%
Μέτριο2%
Φτωχό2%
Απαίσιο5%

Terra Greca - Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων - Φλώρινα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll Up