Στέλιος Κεσίδης: Με τις συνθήκες που είχαμε το άλμα που έκανε ο Γρηγόρης (Χάσος) στα 2,19μ. είναι ένα μικρό θαύμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Στην επιτακτική ανάγκη αναβάθμισης του υπάρχοντος εξοπλισμού και των υφιστάμενων υποδομών προκειμένου ο φλωρινιώτης πρωταθλητής Ελλάδας στο άλμα εις ύψος, Γρηγόρης Χάσος, να μπορέσει να συνεχίσει την προπόνησή του παραμένοντας στη Φλώρινα, αναφέρθηκε ο προπονητής του, Στέλιος Κεσίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε από κοινού με τον νεαρό πανελληνιονίκη στην εφημερίδα “ηχώ” Φλώρινας και τα floriniotika.gr, μετά το πέρας μιας από τις απογευματινές του προπονήσεις στο ΔΑΚ Φλώρινας.

Ο Γρηγόρης αυτήν τη στιγμή είναι κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ εφήβων στο άλμα εις ύψος μετά την επίδοσή του στα 2,19μ. στους πρόσφατους Πανελλήνιους Αγώνες Στίβου, ενώ επόμενος στόχος είναι η συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου, που θα γίνει το καλοκαίρι στο Κάλι της Κολομβίας.

Δυστυχώς, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι αναγκασμένος να κάνει προπόνηση όσο βρίσκεται στη Φλώρινα, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, δεν είναι καλές, με αποτέλεσμα να μην τον αφήνουν να εξελιχθεί στον βαθμό που μπορεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ο χώρος στον οποίο προπονείται κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οπότε και στην περιοχή -ακόμα και μέχρι τον Μάρτιο- επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ζεσταίνεται κυρίως μόνο με μία σόμπα πέλλετ, ενώ τα στρώματα που χρησιμοποιεί δεν είναι κατάλληλα για το επίπεδο προπόνησης που απαιτείται.

Επιπλέον, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το επαγγελματικό στρώμα του ΔΑΚ Φλώρινας για τα άλματα είναι απογοητευτική. Έτσι, ακόμα και το καλοκαίρι, η προπόνηση του νεαρού πρωταθλητή δεν είναι αυτή που πρέπει, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τον δύσκολο δρόμο προς την κορυφή διεκδικώντας τη συμμετοχή του στο επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κεσίδης, αν θέλουμε η Φλώρινα να συνεχίσει να βγάζει πρωταθλητές και να μην είναι αναγκασμένοι να φύγουν ώστε να ανέβουν επίπεδο, τότε οι χώροι προπόνησης επιβάλλεται να αναδιαμορφωθούν και να εξοπλιστούν καλύτερα. Εξάλλου, πέραν του Γρηγόρη, η περιοχή διαθέτει πολλά νέα ταλέντα. Η προπόνηση όμως στους εξωτερικούς χώρους του ΔΑΚ είναι απαγορευτική κατά τη διάρκεια του χειμώνα, με αποτέλεσμα να χάνουν πολλούς μήνες δουλειάς, κάτι που λειτουργεί ανασταλτικά ως προς την καλύτερη δυνατή εξέλιξη και αξιοποίησή τους.

Δείτε το βίντεο με την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Στέλιου Κεσίδη και του Γρηγόρη Χάσου:


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.