Σταματήστε τα σφάλματα κύριε Καραμανλή (Χρονογράφημα του Φοίβου Ιωσήφ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, έλεγαν οι μεγάλοι μας πρόγονοι. Επιτέλους, ακούστε τους κύριε Υπουργέ επί των Δημοσίων έργων. Μετά την παράδοση του καινούριου αυτοκινητόδρομου των 14 χιλιομέτρων Ε65 χάρηκα πάρα πολύ και θέλησα να μοιραστώ την χαρά μου με τον Μπάμπη, τον καλύτερό μου φίλο. Ο ίδιος δεν είχε ακούσει τίποτα για την κατασκευή του που είχε αρχίσει πριν 15 χρόνια. Νόμισα πως δεν τον ενδιέφερε επειδή έχει αριστερές αντιλήψεις, αλλά εξαπατήθην.

Προ ετών όταν είχε δοθεί σε κυκλοφορία η Εγνατία οδός ένας άλλος φίλος μου, από σύμπτωση και πάλι Μπάμπης, μου είχε πεί ανενδοίαστα τότε ‘’και τι με ενδιαφέρει εμένα, δεν πηγαίνω ποτέ στην Μακεδονία’’. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν τότε δεξιών φρονημάτων, κατόπιν ανένηψε, έκτοτε πιστεύει στην αύξηση των μισθών, όχι στους αυτοκινητόδρομους, αυτά είναι έργα του φασισμού και του διαβόλου.

Μια άλλη φορά και μόλις είχε δοθεί σε κυκλοφορία η παράκαμψη της Στυλίδας με τεράστιες γέφυρες και τούνελ, πήγαινα στην Στυλίδα με το τραίνο και ανέφερα το παραδοθέν έργο σε έναν συνταξιδιώτη μου. Η διάβαση της παραλιακής πόλης μέχρι τότε ήταν στοίχημα ζωής και θανάτου, σε ημέρες εορτών γλύτωνε ο ένας στους τρείς. Του ανέφερα το μεγάλο έργο με θαυμασμό και εισέπραξα την κεραυνοβόλα απάντηση ‘’Σκασίλαμ’’.

Τελευταίως, μία εκπαιδευτικός (ναι, εκπαιδευτικός) για τον Ε65 εκφράστηκε παρομοίως ‘’δεν με νοιάζουν εμένα αυτά’’. Προφανώς τη νοιάζουν τα επιδόματα και ο κοινωνικός τουρισμός. Δώσε μας παραλία και την ψυχή μας πάρε.

Θα διαπιστώνετε κύριε Υπουργέ πως για τα μεγάλα Δημόσια έργα που βελτιώνουν τις αποστάσεις, μειώνουν τα θανατηφόρα ατυχήματα και διευκολύνουν την οικονομία δεν ενδιαφέρεται κανένας.

Ο περίφημος Γάλλος Σταντάλ λέει: μην κάνεις τίποτα απ όσα πρέπει να κάνεις αν θέλεις να είσαι ένα σπουδαίο πρόσωπο. Για παράδειγμα ο Ανδρέας Παπανδρέου, επί των ημερών του δεν αυξήθηκε το σιδηροδρομικό δίκτυο του Τρικούπη ούτε κατά ένα μέτρο και το Εθνικό οδικό ούτε κατά ένα χιλιοστόμετρο, παρ όλα αυτά λατρεύεται σαν ημίθεος.

Σκοτώνονταν κάθε Χριστούγεννα χιλιάδες οδηγοί στον δρόμο και εκείνος το απολάμβανε λουόμενος με τον κ. Λούβαρη στα γαλάζια νερά του Αιγαίου. Πάρτε για παράδειγμα τον συγκεκριμένο Αμερικανοπολωνό πολιτικό και σταματήστε σήμερα κιόλας κάθε κίνηση μπουλντόζας και οδοστρωτήρα. Υπονομεύετε το μέλλον σας.

Καλύτερα βάλτε από μια ψησταριά στην είσοδο κάθε πόλεως και να δίνετε από έναν μεζέ στους διερχόμενος οδηγούς με μια παγωμένη μπύρα, ποτέ δεν θα πέσετε από την Κυβέρνηση, θα πίνει στην υγειά σας σύμπας ο ρωμαλέος Ελληνικός λαός.

Ο Romain Rolland είναι σαφής: Ο άνθρωπος προτιμάει ένα ρωμαλέο ψέμα παρά μια αναιμική αλήθεια. Οι αυτοκινητόδρομοι που κατασκευάζετε με τους εκσκαφείς σας κύριε Καραμανλή σας σκάβουν τον λάκο. Αν προτείνατε στον Ελληνικό λαό να δεχθεί ένα τραίνο βολίδα, όπως τα Ιαπωνικά, από την Καλαμάτα στην Αλεξανδρούπολη σε τρείς ώρες ή να δωρίσετε στον κάθε Έλληνα από πέντε ευρώ, είναι βέβαιο ότι θα προτιμούσε τα πέντε ευρώ. Σκληρό νόμισμα.

Σαν Έλληνες προτιμάμε μεγάλο μστό, για να τρώμε πολύ ψτό και να έχουμε και σοσιαλισμό. Αλλάξτε μυαλά κύριε Καραμανλή, καταρρέετε σαν πολιτικό κόμμα!!

Φοίβος Ιωσήφ

Φοίβος Ιωσήφ


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.