“Στουρνάρια και άλλα…” (του Θανάση Γερμανίδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

  1. Στη συνεδρίαση της επιτροπής ΔΕΚΟ (Δημόσια Επιτροπή Κοινής Οφέλειας) στις 25/5/2020 συζητήθηκε η πρόταση της ΝΔ για παράταση της θητείας του Στουρνάρα στη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για έξι χρόνια παρακαλώ. Δεν ξέρω ακριβώς πόσα καθαρά ευρώ τον μήνα. Αν διακινδυνεύσω είναι ένα ποσό περίπου οχτώ χιλιάδων ευρώ, και κάνω χρήση των μαθηματικών που έμαθα στο Δημοτικό του Τροπαιούχου προκύπτει το “μικρό” ποσό των 96.000 τον χρόνο. Ένας συνταξιούχος του ΤΕΒΕ που παίρνει 900 ευρώ; Πάλι τα μαθηματικά που έμαθα στο Λύκειο Αρρένων Αργοστολίου, ο ΤΕΒΕτζης χρειάζεται 88 χρόνια για να φτάσει τον Στουρνάρα. Θα μου πείτε άλλα τα προσόντα και οι ευθύνες του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλά- δος και άλλα ενός απλού μαγαζά- τορα. Όμως κάθε Έλληνας εξαιρούνται οι κλέφτες και οι απατεώνες, έχει ευθύνη για αυτό που κάνουν. Θα μπορούσα να αναφέρω 500 επαγγέλματα που η άσκηση τους απαιτεί υπευθυνότητα π.χ. Γιατροί, Εκπαιδευτικοί, Πυροσβέστες, Αεροπόροι, Αστυνομικοί, Μηχανικοί κλπ. Αν οι αγρότες – οι κτηνοτρόφοι – οι αλιείς δεν παράγουν τρόφιμα θα πεθάνουμε της πείνας και δεν θα γλιτώσουν και αυτοί που ροκανίζουν τα Δημόσια Ταμεία. Εξάλλου τα χάρτινα ευρώ είναι δύσπεπτα… Επειδή αυτές οι θέσεις είναι κομματικές, τον Στουρνάρα ψήφισε η ΝΔ αλλά και το ΚΙΝΑΛ(!!!) Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, βουλευτής Κωνσταντινόπουλος (αν συγκράτησα καλά το επώνυμο του) για να δικαιολογήσει τη ψήφο του ισχυρίστηκε ότι ο Στουρνάρας υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον (!!!) Πολύ πειστική άποψη.Φαίνεται ότι αν ήταν κάποιος άλλος στη θέση του Στουρνάρα δεν θα υπηρετούσε το δημόσιο συμφέρον. Δηλαδή όλοι οι άλλοι είναι στουρνάρια…
  2. Ο κ.Μητσοτάκης και η Υπουργός Παιδείας επισκέφτηκαν μαθητές Λυκείου σε σχολείο της Αθήνας. Καλώς έκαναν αλλά δεν φορούσαν μάσκα μέσα στη τάξη. Δυό τινά συμβαίνουν. Ή ακρίβηναν οι μάσκες ή οι νόμοι ισχύουν για τους ¨κρατούμενους¨ και όχι για τους κρατούντες. Έπρεπε να δώσουν το καλό παράδειγμα, ειδικά η Υπουργός.
  3. Τη Δευτέρα 25/5 και ώρα 6:30μμ ο κ.Αλέξης Τσίπρας πα- ρουσίασε στο Ζάππειο τις προτάσεις και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Μένουμε όρθιοι. Έκανα ζάπινγκ σε όλα τα κανάλια, ιδιωτικά και κρατικά (ΕΡΤ 2-3, Βουλή TV) με την ελπίδα έστω ένα να μεταδίδει απευθείας την ομιλία. Κανένα. Δεν περίμενα από τα ιδιωτικά κάτι. Εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία των αφεντικών τους που στηρίζουν την κυβέρνηση. Τα κρατικά όμως που τα πληρώνουμε όλοι μπλε-κόκκινοιπράσινοι οφείλουν να ενημερώνουν αντικειμενικά τον Ελληνικό λαό. Φτάνει ο κομματισμός. Βλάπτει σοβαρά τη δημοκρατία.
  4. Πλησιάζει και το φετινό καλοκαίρι. Δεν μπορώ να ξέρω πόσα του μέλλοντος κεριά απομένουν (Κ.Π.Καβάφης σε ελεύθερη απόδοση). Μην έχεις παράπονο, πολλών τα κεριά σβήσανε νωρίς.
Θανάσης Γερμανίδης

Θ.Γ.


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 950 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.