Στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης θα προσφύγει ο Δήμος Αμυνταίου για την “ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΑΕ” (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Το ζήτημα που έχει ανακύψει με τη Δημοτική Επιχείρηση “ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΕ ΟΤΑ” τράβηξε για ακόμα μια φορά το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, όπου μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος κ. Άνθιμος Μπιτάκης ζήτησε, με τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι σχετικοί φάκελοι να σταλούν στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ_ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ_ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ_2020_ΞΙΝΟ_ΝΕΡΟ

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο κ. Μπιτάκης μίλησε για “εργαλειοποίηση του εργοστασίου από προηγούμενες δημοτικές αρχές”, προσθέτοντας πως καμία από τις διοικήσεις της τελευταίας δεκαετίας δεν φρόντισε για τη δημιουργία δομών για τη σωστή λειτουργία του.

Πρόσθεσε πως “από το 2015 κανένας ισολογισμός-απολογισμός της εταιρείας δεν πήγε, ως όφειλε, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στο Ελεγκτικό Συνέδριο”, ενώ την ίδια στιγμή, όπως ανέφερε, υπάρχουν αποφάσεις για απευθείας αναθέσεις ύψους έως και 570.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξαν και έντονοι διαξιφισμοί μεταξύ Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Παράλληλα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ψηφίστηκε η διεύρυνση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης από τα επτά (7) στα εννέα (9) άτομα.

Δείτε φωτογραφίες και το σχετικό βίντεο με τις πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις:

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.