Συγκέντρωση των ροδακινοπαραγωγών του Αμυνταίου για το πρόβλημα με την απορρόφηση των ροδάκινων εξαιτίας της χαλαζόπτωσης (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ο Αγροτικός Σύλλογος περιοχής Αμυνταίου, τη Δευτέρα 08/08/2022 πραγματοποίησε συγκέντρωση ροδακινοπαραγωγών της περιοχής Αμυνταίου, στον δρόμο νότια της κεντρικής εκκλησίας του Αμυνταίου, Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στόχος της συγκέντρωσης ήταν να αναδειχθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με την χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή και έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην απορρόφηση των ροδάκινων, και των βιομηχανικών και των επιτραπέζιων. Οι ροδακινόπαραγωγοί της περιοχής, επιβαρύνονται ακόμα και με το κόστος συλλογής των ροδάκινων, προκειμένου να απομακρυνθούν από τα κτήματα, για να μην δημιουργήσουν προβλήματα, για τις επόμενες χρονιές. Ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, αποζημιώνει στο 100%  έως τα 750,00€/στρ. , όταν το κόστος παραγωγής για τη φετινή χρονιά, ξεπερνά τα 1.200,00€/στρ. , από τα 700,00€/στρ. που ήταν την προηγούμενη χρονιά.

Οι ροδακινοπαραγωγοί ζητούν άμεσα δέσμευση, από τη διοίκηση του ΕΛΓΑ, ότι το ποσό της ασφαλιζόμενης αξίας παραγωγής, θα ανέβει σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να καλύπτει το κόστος παραγωγής. Ζητάμε επίσης, να μην υπολογιστεί η υπολειμματική αξία, διότι δεν υπάρχει. Ακόμη , ζητάμε από την μεταποιητική βιομηχανία, να ανακοινώσει, τιμές για τα ροδάκινα που δεν έχουν χαλαζοχτυπηθεί.

Στο χώρο της συγκέντρωσης, μεταφέρθηκαν και μοιράστηκαν δωρεάν  στους κατοίκους της περιοχής μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 959 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.