Συμβίωση (Ρηγίνος)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Όταν ένα είδος ζει με ένα άλλο, συνήθως προς όφελος και των δύο, όπως τα πουλιά με τον άνθρωπο. Σπουργίτια, χελιδόνια, πελαργοί, δεκαοχτούρες, βρίσκονται σε πόλεις και χωριά όχι στα χωράφια.

Σκύλους αδέσποτους θα τους δεις έξω από εστιατόρια, κρεοπωλεία, ή τα πιο άγρια σε σκουπιδότοπους, όσο υπήρχαν, όπως και οι γλάροι, τα κοράκια και τα τρωκτικά.

Ακόμα και οι κατσαρίδες απαντώνται σε αστικά μέρη όπου βρίσκουν να φάνε. Οι γάτες έχουν εξοικειωθεί με τον άνθρωπο αλλά τα βράδια κυνηγούν και έξω στα χωράφια στις παρυφές των οικισμών.

Ο γείτονας μου έχει μια κληματαριά ανεβασμένη πάνω στην κερασιά και ποτέ δεν την κλαδεύει όμως κάθε χρόνο είναι φορτωμένη σταφύλια χωρίς να χρειάζεται ράντισμα αφού δεν υπάρχει ούτε μια ρώγα χαλασμένη- και δεν είναι ρωσικό-.

Πάνω στο σώμα μας και μέσα στον εντερικό μας σωλήνα υπάρχουν μικροοργανισμοί ωφέλιμοι που μας προστατεύουν από άλλα παθογόνα μικρόβια. Γι’ αυτό η κατάχρηση και η χωρίς σοβαρό λόγο χρήση αντιβιοτικών καταστρέφει και τα ωφέλιμα με αποτέλεσμα την διατάραξη της μικροβιακής μας χλωρίδας.

Τα μιτοχόνδρια είναι ενδοκυττάρια σωματίδια που ήταν κάποτε μικρόβια και ενσωματώθηκαν προς όφελος μας. Λειτουργούν ανεξάρτητα από το κύτταρο υποβοηθώντας το και τρεφόμενο από αυτό. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά στην φύση, στο ζωικό και φυτικό βασίλειο.

Αλλά να μην πάμε μακριά, ο άνδρας και η γυναίκα ζουν μαζί και στηρίζει ο ένας τον άλλον, εφόσον ταιριάζουν, αλλά και συμβιβαζόμενοι πολλές φορές προκειμένου να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, τα λεγόμενα δεσμά του γάμου, πέρα από νομικές-θρησκευτικές υποχρεώσεις και τυπικότητες. Εξ’ού και η συμβία μου, όχι η γυναίκα μου γιατί δεν είναι κτήμα μας. Η ουσία είναι να περνούμε καλά.

22-9-19
Ρηγίνος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.