Συμβολικός αποκλεισμός των συνόρων στην Κρυσταλλοπηγή από αγρότες – Ακολουθούν κινητοποιήσεις (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Καστοριά, το Άργος Ορεστικό, το Αμύνταιο και την Πρέσπα προέβησαν σε συμβολικό αποκλεισμό των ελληνοαλβανικών συνόρων στην Κρυσταλλοπηγή, δηλώνοντας πως πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά κινητοποιήσεων.

Την επόμενη εβδομάδα θα οργανωθούν συνελεύσεις, στις οποίες, σε συντονισμό με αγροτικούς συλλόγους από όλη τη χώρα, θα αποφασιστούν οι επόμενες κινητοποιήσεις.

Με το 2021 να χαρακτηρίζεται ως η χειρότερη χρονιά της τελευταίας εικοσαετίας για τα φασόλια, μια από τις βασικές καλλιέργειες στην περιοχή και πολλές καταστροφές και σε άλλες καλλιέργειες, ένα από τα βασικά ζητήματα που έβγαλε τους αγρότες στον δρόμο είναι η καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων, αλλά και το αίτημα να προσαρμοστούν οι κανονισμοί του ΕΛΓΑ στις σύγχρονες συνθήκες.

Λίγο πριν την έναρξη της επόμενης καλλιεργητικής περιόδου, αγρότες και κτηνοτρόφοι βρίσκονται αντιμέτωποι με αυξημένες τιμές στα καύσιμα και στα περισσότερα είδη, σε βαθμό που κάποιοι δηλώνουν αδυναμία να ανταπεξέλθουν. Η πιθανότητα να αδειάσουν ακόμα περισσότερο τα ήδη ερημωμένα χωριά της περιφέρειας είναι ορατή, όπως λένε. 

Η κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία των Αγροτικών Συνεταιρισμών Δημητριακών & Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς και Πενταβρύσου και των Αγροτικών Συλλόγων Δήμου Άργους Ορεστικού και “Μακεδνός” και συμμετείχαν μέλη του Αγροτικού Συλλόγου του Δήμου Αμυνταίου και του Συνεταιρισμού Φασολοπαραγωγών “Πελεκάνος” από την Πρέσπα.

Δείτε φωτογραφίες από την κινητοποίηση των αγροτών:

Πηγή: ΕΡΤ NEWS (Ρεπορτάζ: Σοφία Ζουζέλη)

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.