Συμμετοχή της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ της ηγεσίας του ΥΠΕΝ και περιβαλλοντικών οργανώσεων

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020, η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Στην τηλεδιάσκεψη, που αφορούσε αποκλειστικά στο νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός της περιβαλλοντικής νομοθεσίας», του οποίου η δημόσια διαβούλευση έληξε στις 18 Μαρτίου, συμμετείχε ο Υφυπουργός Χωροταξίας Δ. Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας ΥΠΕΝ Κ. Αραβώσης και άλλα στελέχη του Υπουργείου.

Η ΕΠΠ άκουσε με ενδιαφέρον τις διαβεβαιώσεις του υπουργού και του επιτελείου του, ότι έχουν γίνει εκτεταμένες αλλαγές στο νομοσχέδιο στη βάση των σχολίων που υποβλήθηκαν στη διαβούλευση με στόχο αυτό να βελτιωθεί σημαντικά για να μην θίγει το ενωσιακό και εθνικό κεκτημένο στην προστασία του περιβάλλοντος. Παρά ταύτα δε δόθηκε νέο κείμενο το οποίο να μπορεί να αξιολογηθεί και επομένως η ΕΠΠ επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί επί του τροποποιημένου νομοσχεδίου όταν θα έχει την ευκαιρία να το μελετήσει.

Όσον αφορά στη διαδικασία που ακολουθεί το ΥΠΕΝ σχετικά με αυτό το νομοσχέδιο, η ΕΠΠ και πολλές άλλες οργανώσεις έθεσαν πάλι το αίτημα παράτασης της ουσιαστικής διαβούλευσης, αλλά ο Υπουργός υπήρξε απολύτως σαφής ότι προτίθεται να προχωρήσει με την περιορισμένη, λόγω των συνθηκών, κοινοβουλευτική διαδικασία το συντομότερο δυνατό. Η ΕΠΠ τονίζει, ότι ένα τόσο κρίσιμο νομοσχέδιο είναι απαραίτητο να εξεταστεί με πλήρη εφαρμογή των δημοκρατικών και κοινοβουλευτικών διαδικασιών και αφού έχει γίνει η πληρέστερη δυνατή επί της ουσίας διαβούλευση και επιστημονική επεξεργασία.


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 950 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.