Συνάντηση Γ. Αντωνιάδη και Β. Γιαννάκη με τον Υφυπουργό Υποδομών Γ. Καραγιάννη

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ κ. Γιάννη Αντωνιάδη, εκδόθηκε το κάτωθι Δελτίο Τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021, ο βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης και ο δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, είχαν συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη.

Δύο ήταν τα κύρια θέματα της συνάντησης. Πρώτον ο κάθετος άξονας Φλώρινας-Πτολεμαΐδας (εξέλιξη της μελέτης και εξεύρεση πόρων για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του) και δεύτερον η κατασκευή νέου διυλιστηρίου για τη Φλώρινα.

Ως προς το θέμα του κάθετου άξονα Φλώρινα-Πτολεμαΐδα, συμφώνησαν να παρακολουθούν από κοινού την εξέλιξη της μελέτης του τμήματος Αμμοχώρι-Ξινό Νερό που οδεύει προς την ολοκλήρωσή της εντός του 2022, αλλά και των τμημάτων Φλώρινα-Αμμοχώρι και Ξινό Νερό-Πτολεμαΐδα των οποίων οι μελέτες τώρα ξεκινούν.

Επίσης, ο κ. Υφυπουργός δήλωσε πως αναμένει τα αποτελέσματα της μελέτης σκοπιμότητας από την οποία θα διαμορφωθούν τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του κάθετου άξονα.

Θεωρείται δεδομένη η πολιτική βούληση από τη μεριά της κυβέρνησης για τη χρηματοδότηση του κάθετου άξονα και επιβάλλεται η συνεχής παρακολούθηση και ο συντονισμός ώστε να μη ξεφύγουμε από τα χρονικά δεδομένα που προβλέπονται από τις μελέτες.

Ως προς το νέο διυλιστήριο, τονίστηκε ο χαρακτήρας του επείγοντος του έργου και δεσμεύτηκε ο κ. Υφυπουργός να προχωρήσει κατά προτεραιότητα τις διαδικασίες δημοπράτησης και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υπάρξει ταχεία υλοποίηση του ανωτέρω έργου. Συμφώνησαν να ανανεώσουν το ραντεβού από τη νέα χρονιά για να εξετάσουν όλα τα νέα δεδομένα.

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *