Συνάντηση Ενώσεων Τύπου με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Θεόδωρο Λιβάνιο

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Με αφορμή το ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη από τον ΕΔΟΕΑΠ προς πολλά μέλη μας την Δευτέρα 19-7-2021, σύμφωνα με το οποίο καλούμαστε να διακανονίσουμε τις οφειλές μας προς τον Οργανισμό μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2021, οι πρόεδροι των Ενώσεων περιφερειακού & κλαδικού Τύπου, συναντήθηκανεκτάκτωςτην Παρασκευή 24 Ιουλίου με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Θεόδωρο Λιβάνιο.

Οι εκπρόσωποι των Ενώσεων:Αντώνης Μουντάκης (ΕΙΕΤ), Γιώργος Κατσαΐτης (ΣΗΠΕ) και Μιχάλης Σαββάκης (ΕΔΙΠΤ), ζήτησαν ενημέρωση για τοπουβρίσκεται το θέμα της χρηματοδότησης των οφειλών επιχειρήσεων Τύπου έναντι του ΕΔΟΕΑΠ (2%), μέσω των μέτρων στήριξης.

Ο κ. Λιβάνιος έκανε γνωστό στους προέδρους των τριών Ενώσεων ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται η σχετική έγκριση των ευρωπαϊκών Υπηρεσιών, άρα και -στη συνέχεια- η Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τη χρηματοδότηση των οφειλών επιχειρήσεων Τύπου έναντι του ΕΔΟΕΑΠ (2%), η οποία θα τεθεί εν ισχύει αμέσως μετά.

Ωστόσο, καθώς υπάρχουν κι άλλες εκκρεμότητες που αφορούν τη σχέση μας με τον ΕΔΟΕΑΠ (ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων που έχουν καταβληθεί στον ΕΦΚΑ αντί στον ΕΔΟΕΑΠ την περίοδο Νοέμβριος 2017 – Δεκέμβριος 2020, μη ασφάλιση ιδιοκτήτη στον ΕΔΟΕΑΠ αν η επιχείρηση απασχολεί λιγότερους από πέντε εργαζόμενους κ.α.), ο πρόεδρος της Ε.Ι.Ε.Τ. κ. Μουντάκης πρότεινε στον κ. Λιβάνιο να πραγματοποιηθεί σύντομα μια σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων πλευρών (συνεργάτες υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Υπουργείο Εργασίας, ΕΦΚΑ, ΕΔΟΕΑΠ, Ενώσεις Τύπου), στην οποία θα τεθούν και θα αναζητηθούν λύσεις για όλα τα θέματα που αφορούν τη σχέση των επιχειρήσεων Τύπου με τον ΕΔΟΕΑΠ.

Ο κ. Λιβάνιος αποδέχθηκε την πρόταση και μάλιστα διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των Ενώσεων ότι θα γίνουν προσπάθειες ούτως ώστε η συνάντηση αυτή να πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΕΙΕΤ αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται στη διανομή των εφημερίδων μέσω των ΕΛΤΑ, προβλήματα που στερούν ένα σημαντικό εισόδημα από τις επιχειρήσεις μας καθώς χάνουν μεγάλο αριθμό συνδρομητών.

Ο κ. Λιβάνιος ανέφερε ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα και ότι θα αναζητηθούν τρόποι για να λυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θέμα της μεταφοράς /διακίνησης του περιφερειακού και κλαδικού Τύπου.

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ

Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ

Ο ΓEN.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 960 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.