Συνεδρίασαν Θεσμικοί και Εκπρόσωποι Φορέων της Π.Ε. Φλώρινας για τη Στήριξη των Επιχειρήσεων (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Υπό αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2020, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, σύσκεψη θεσμικών και εκπροσώπων φορέων της περιοχής, με θέμα τις επιπτώσεις της πανδημίας στον επιχειρηματικό κόσμο της Π.Ε. Φλώρινας και την κατάθεση προτάσεων – λύσεων για τον περιορισμό των συνεπειών.

Ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Κιοσές και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης επωμίστηκαν τον συντονισμό της συνεδρίασης, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Π.Ε. Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης (υπό μορφή τηλεδιάσκεψης) και κα Θεοπίστη Πέρκα, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλειος Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Αμυνταίου Αντιδήμαρχος κ. Ιορδάνης Μπάντης, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Φλώρινας κ. Θωμάς Ταλίδης καθώς και εκπρόσωποι του συλλόγου ξενοδόχων και συλλόγων εστίασης και συναφών επαγγελμάτων της Π.Ε. Φλώρινας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα, αποτυπώθηκε η δυσμενής εικόνα που παρουσιάζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Π.Ε. Φλώρινας λόγω της πανδημίας. Στη συνέχεια έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων ως προς τη λήψη μέτρων και ενεργοποίησης μηχανισμών για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων των συμμετεχόντων ήταν η ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας με απλούστευση της γραφειοκρατικής διαδικασίας, η ρύθμιση των συσσωρευμένων χρεών και η κατάθεση ενός ολοκληρωμένου και αποτελεσματικού σχεδιασμού για το άνοιγμα των καταστημάτων, σε μια προσπάθεια ανάταξης του επιχειρηματικού κλάδου, των μεσαίων, μικρών και οικογενειακών επιχειρήσεων της Π.Ε. Φλώρινας.

Στις δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές, επισήμανε τους στόχους της σύσκεψης που, όπως είπε, ήταν η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της Π.Ε. Φλώρινας και η κοινή προσπάθεια επίλυσης σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Τέλος, διέβλεψε τον θετικό αντίκτυπο που θα έχει για την περιοχή και τον επιχειρηματικό κλάδο η ομόθυμη απόφαση και κατεύθυνση των συμμετεχόντων στη σύσκεψη.

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Π.Ε. Φλώρινας κα Θεοπίστη Πέρκα, με τη σειρά της, διαπίστωσε το θετικό αποτύπωμα της συνάντησης εργασίας σε παραγωγικό επίπεδο και υπογράμμισε την ανάγκη για κοινή συνεννόηση όλων των αρμοδίων για το καλό της περιοχής. Επέκρινε την κυβέρνηση για την πολιτική που ασκεί απέναντι στις επιχειρήσεις και επισήμανε τους κινδύνους που απορρέουν από αυτήν την κατάσταση. Επιγραμματικά ανέφερε τις προτάσεις της για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και υπογράμμισε ότι η συνέχιση των παρεμβάσεών της θα στοχεύει σ΄ αυτήν την κατεύθυνση.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης, εκπροσωπώντας εμπόρους, επιχειρηματίες και ανθρώπους του πρωτογενή τομέα, εξέφρασε την ανησυχία του για την υφεσιακή τροχιά στην οποία βρίσκεται η Π.Ε. Φλώρινας, τόσο λόγω του κορωνοϊού όσο και της απολιγνιτοποίησης. Ακολούθως, κατέθεσε μια σειρά ολοκληρωμένων προτάσεων, προσαρμοσμένων στην ιδιοσυγκρασία και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, στην προσπάθεια να κρατηθεί όρθιος ο κόσμος της, όπως σημείωσε.

Δείτε τα σχετικά βίντεο:


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 952 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.