Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την εθελοντική ομάδα COVID-19 Response Greece για την γραφική αποτύπωση και διερεύνηση δεδομένων σχετικά με την πανδημία του COVID-19

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Με πρωτοβουλία ερευνητών του εργαστηρίου Δεδομένων και Παγκόσμιου Ιστού Datalab (https://datalab.csd.auth.gr) του Τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε το CovidDEXP – “COVID-19 Data Explorations” (https://covid19.csd.auth.gr), ένα δυναμικό διαδικτυακό παρατηρητήριο για την αποτύπωση και διερεύνηση συσχετίσεων πολλαπλών συνόλων δεδομένων σχετικά με την πανδημία του COVID-19.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης προσπάθειας είναι ότι συγκεντρώνει πολλαπλές πηγές ανοικτών δεδομένων, από αξιόπιστους διεθνείς φορείς και οργανισμούς που αφορούν σε επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και από κοινωνικο-οικονομικούς δείκτες και ορόσημα σχετικών κυβερνητικών αποφάσεων και πολιτικών σχετικά με την πανδημία.

Τα δεδομένα καθώς και οι μεταξύ τους συσχετισμοί, συλλέγονται και αναλύονται σε καθημερινή βάση, και προβάλλονται με τη βοήθεια διαδραστικών γραφημάτων τα οποία απεικονίζουν με εύληπτο και κατανοητό τρόπο για το χρήστη τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα της ανάλυσης. Ειδικά για το τμήμα του διαδικτυακού αυτού παρατηρίου που αφορά στην Ελλάδα, τα δεδομένα που παρουσιάζονται παρέχονται μέσω της εθελοντικής δράσης COVID-19 Response Greece (https://www.covid19response.gr/).

Η γραφική αποτύπωση θα είναι διαθέσιμη στο site της Περιφέρειας www.pdm.gov.gr

Στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας είναι η πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών με σκοπό την καλύτερη πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.