Συνεχίζει για 5η χρονιά το Μεταπτυχιακό Mogmat από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Επανίδρυση του Mεταπτυχιακού Προγράμματος «Διαχείριση και Μεταφορά Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου»

Από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κρατικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Αζερμπαϊτζάν και με την υποστήριξη του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG)

To Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνει την επανίδρυση του μεταπτυχιακού προγράμματος «Διαχείριση και Μεταφορά Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου» (Petroleum oil and gas management and transportation − M.Sc. MOGMAT), του μοναδικού στην Ελλάδα Διεθνούς Διιδρυματικού-Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Δ.Π.Μ.Σ.) που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κρατικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Αζερμπαϊτζάν (Azerbaijan State University of Economics).

Σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος διαδραματίζει η πρωτοβουλία του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG), το οποίο σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη επιδοτεί το 50% των διδάκτρων για τους φοιτητές που θα επιλέξουν το εν λόγω πρόγραμμα σπουδών. Η συγκεκριμένη επένδυση υλοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ του ΤΑΡ και του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Με την πρωτοβουλία αυτή, ο TAP επενδύει στους νέους και τις νέες, στηρίζει την ελληνική ανώτατη εκπαίδευση, και καθιστά προσβάσιμη σε περισσότερους σπουδαστές τη φοίτηση σε συγκεκριμένα μεταπτυχιακά προγράμματα στον κομβικό τομέα της ενέργειας.


Το ελληνο-αζέρικο μεταπτυχιακό πρόγραμμα θα προκηρυχθεί τον Μάιο του 2020 και θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι φοιτητές εξειδικεύονται στους τομείς της οικονομίας, καθώς και των επιχειρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Επίσης, αποκτούν δεξιότητες στη διοίκηση και διαχείριση εθνικών αλλά και διεθνικών πετρελαϊκών επιχειρήσεων, με γνώμονα την εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα στο ευρωπαϊκό και διεθνές οικονομικό περιβάλλον.


Η επιτυχία του εν λόγω μεταπτυχιακού προγράμματος επιβεβαιώνεται από την άμεση ένταξη στην αγορά εργασίας των αποφοίτων του κατά την περίοδο της πρότερης λειτουργίας του (2015-2019). Αρκετοί φοιτητές του προγράμματος, ακόμη και πριν την αποφοίτησή τους, ξεκίνησαν να εργάζονται ως στελέχη σε σημαντικές ελληνικές εταιρείες υδρογονανθράκων.


Η επιτυχής διεθνής ακαδημαϊκή συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το Κρατικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Αζερμπαϊτζάν (Azerbaijan State University of Economics) θα συνεχιστεί για τα επόμενα 5 χρόνια – όχι μόνο στην υλοποίηση του M.Sc. MOGMAT, αλλά και σε άλλες ακαδημαϊκές συνεργασίες.

Την προκήρυξη, τις αιτήσεις προεγγραφής και  πληροφορίες για το επανιδρυθέν μεταπτυχιακό πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του M.Sc. MOGMAT: https://mogmat.uowm.gr/

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 960 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.