ΣΥΡΙΖΑ: Μένουμε σπίτι αλλά είμαστε μαζί – νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Συντρόφισσες και σύντροφοι, ασφαλώς και  “μένουμε σπίτι” για όσο χρειαστεί. Όμως δεν μένουμε μόνοι. Ούτε μόνοι – ούτε αδρανείς.

Θέλουμε σε αυτήν την επικοινωνία μαζί σας να σας πούμε ότι στο κόμμα μας και κεντρικά , αλλά και στις Νομαρχιακές Επιτροπές και τοπικά στις Οργανώσεις μελών υπάρχουν διαδικασίες που τηρούνται, πράγματα που γίνονται αθόρυβα και με ασφάλεια, όπως επίσης υπάρχουν και άνθρωποι που επαγρυπνούν.

Τηρώντας όλα τα μέτρα και οδηγίες , ο κόσμος της αριστεράς και της αλληλεγγύης με το αίσθημα της ευρύτερης κοινωνικής ευθύνης , της αλληλοβοήθειας , της προστασίας των πλέον ευάλωτων, που έχει πάντα πυξίδα του, βρίσκεται ξανά στην πρώτη γραμμή.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να βοηθήσουμε όμως την κοινωνία είναι να είμαστε εμείς καλά και δυνατοί . Είναι η φροντίδα στην Οργάνωσή μας , στην δεύτερη μεγάλη μας οικογένεια, κανείς να μην μείνει μόνος και χωρίς βοήθεια στα δύσκολα.

Συντρόφισσες και σύντροφοι που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες – και πέρα από τις συνηθισμένες- δυσκολίες , απέναντι στην μεγάλη αυτή υγειονομική κρίση και τις ανάγκες που δημιουργεί δεν πρέπει ούτε να μείνουν αλλά ούτε και να νοιώσουν μόνοι.

Δείτε στο left https://left.gr/news/syriza-galatsioy-ekfrasoyme-tin-allileggyi-mas-opoy-yparhei-anagki την ανακοίνωση της ΟΜ Γαλατσίου.

Προχωράμε σε άμεση επικοινωνία , με τον τρόπο που μπορούμε τηλεφωνικά ή με μεηλ με όλα τα μέλη μας , δεν ξεχνάμε και τους νέους συντρόφους μας που έχουν γραφεί τελευταία στον isyriza, και τους ρωτάμε αν έχουν ανάγκη βοήθειας. Η πολύ μεγάλη αλλαγή την καθημερινότητα μας δημιουργεί σε πολλούς από εμάς σημαντικά προβλήματα. Ας ενισχύσουμε τούτες τις μέρες τη συντροφικότητα μας, ας πυκνώσουμε την επικοινωνία μας, ας εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας όπου υπάρχει ανάγκη.  Δίνουμε στους συντρόφους και τις συντρόφισσες μας  ονόματα και τηλέφωνα επικοινωνίας με τα οποία μπορούν να επικοινωνούν.

Στο μέτρο του δυνατού ας επιδιώξουμε να υπάρξει άμεση και οργανωμένη ανταπόκριση. Ας μην διστάσει όποιος έχει ή διαπιστώσει πως κάποιος άλλος έχει ανάγκη. Η συντροφική συμπαράσταση σε αυτές τις έκτατες συνθήκες ας είναι δεδομένη στα μέτρα του ανθρωπίνως δυνατού.

Πέρα απ’όσους και όσες δημόσια εκπροσωπούν τον ΣΥΡΙΖΑ , οι συντονιστές και τα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών επικοινωνούν ήδη με Δημοτικές Αρχές και αρμόδιους φορείς με οργανώσεις αλληλεγγύης και άλλες συλλογικότητες. Θέτουν προτάσεις και ανθρώπους στην διάθεσή τους. Βοηθούν στην δημιουργία  αλλά και στην διεύρυνση δικτύων αλληλεγγύης.

Οπου δεν το έχουμε κάνει ας επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με τους δημάρχους και ενημερωνόμαστε αν έχει ενεργοποιηθεί η 24ωρη γραμμή βοήθεια και το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι –δομές που όταν ήμασταν κυβέρνηση είχαμε δώσει μάχη για να διατηρηθούν και σήμερα βλέπουμε στην πράξη την χρησιμότητα τους σε συνδυασμό με τα κατά τόπους κέντρα πρωτοβάθμιας περίθαλψης και ΤΟΜΥ μπορεί να γίνουν σωτήριες για όλους μας. Ενημερώστε το οργανωτικό με μέηλ για την κατάσταση που υπάρχει στους δήμους σας.

Στηρίζουμε όποιες δομές αλληλεγγύης υπάρχουν. Ενημερώστε μας επίσης για τις δομές αλληλεγγύης που λειτουργούν ανά δήμο.

Ταυτόχρονα αυτήν την περίοδο θα πρέπει να ενισχύσουμε την ηλεκτρονική μας ενημέρωση με τις βασικές θέσεις , προτάσεις και παρεμβάσεις του κόμματός μας.

Συνεχίστε και εσείς να ενημερώνεστε από το ΚΟΚΚΙΝΟ (με το νέο πληρέστερο , ενισχυμένο του πρόγραμμα και τη πλήρη του ενημέρωση), το left, τις εφημερίδες μας. ( Γραφτείτε τώρα συνδρομητές στην ηλεκτρονική έκδοση της ΑΥΓΗΣ ). Στις παρούσες συνθήκες φαίνονται τα πλεονεκτήματα της ύπαρξης του isyriza και οι δυνατότητες δημιουργικής αξιοποίησης του. Όσοι και όσες ακόμη δεν έχετε γραφτεί καλό είναι να το κάνετε άμεσα

Τα δικά μας δηλαδή αντίδοτα στο “δημοσιογραφικό” κορονοιό των συστημικών μέσων. Ας είμαστε σε συνεχή  επαγρύπνηση για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ αλλά ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ
ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ

γιατί… “Στης αλληλεγγύης 
αν ζήσεις τον ρυθμό,
στο τέλος θα νικήσεις

Αθήνα 23 Μαρτίου 2020
Η Οργανωτική Γραμματεία

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.