Σχέδια φυσικού αερίου Φλώρινας (του Δρ. Συμεών Π. Κωνσταντινόπουλου)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Διαβάζοντας το Δελτίο Τύπου του βουλευτή της ΝΔ κ. Γιάννη Αντωνιάδη στην έγκριτη ιστοσελίδα σας με τον τίτλο «Σύσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη με Γ. Αντωνιάδη και Β. Γιαννάκη-Δημάρχου Φλώρινας για το φυσικό αέριο της Φλώρινας» (14/12/2020) σχετικά με τις δυνατότητες παροχής φυσικού αερίου στις κοινότητες Μελίτης, Αρμενοχωρίου, Αμμοχωρίου, Σιταριάς και Βεύης έμεινα έκπληκτος.

Και τούτο διότι ρίχνοντας μια ματιά στο γεωγραφικό χάρτη του ΑΗΣ Μελίτη θα διαπιστώσει κανείς εύκολα ότι:

  1. Η κοινότητα Λόφοι βρίσκεται σε απόσταση πολύ μικρή (ίσως στη μικρότερη απόσταση από όλες τις παραπάνω προτεινόμενες κοινότητες για σύνδεση) από τον ΑΗΣ Μελίτη.
  2. Εξαιτίας της μικρής απόστασης η κοινότητα Λόφοι έχει υποστεί και υφίσταται εδώ και χρόνια τη μεγαλύτερη ρύπανση με επικίνδυνες ρυπογόνες ουσίες και ιδιαίτερα με τα πολύ επικίνδυνα μικροσωματίδια  ΡΜ 2,5 και ΡΜ 10, με πολύ σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία των κατοίκων και την ποιότητα ζωής των.
  3. Εξαιτίας των παραπάνω λόγων θα έπρεπε η κοινότητα Λόφοι να βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των κοινοτήτων στα σχέδια των υπευθύνων για μελλοντική σύνθεση με το φυσικό αέριο.

Ως γνωστόν, όλες οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται από τους πολιτικούς φορείς του τόπου μας (εκπροσώπων όλων των κατοίκων του Νομού και του Δήμου Φλώρινας) με βάση τις θεμελιώσεις αξίες της ισονομίας και ισοπολιτείας και στην προκειμένη περίπτωση επίσης με βάση κυρίως την επικινδυνότητα για την υγεία των κατοίκων.

Κλείνοντας θα ήθελα να παρακαλέσω το κ. Γ. Αντωνιάδη και τον κ. Β. Γιαννάκη  να δώσουν στη δημοσιότητα τα κριτήρια με βάσει των οποίων έγινε η επιλογή – απόρριψη των κοινοτήτων σύνδεσης με το μελλοντικό, φυσικό αέριο.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση.

Κωνσταντινόπουλος Σ.

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.