Σχολιάζοντας…

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Γράφει ο Θανάσης Γερμανίδης

Α) Μικρά κείμενα
Οι εθνικές εκλογές πλησιάζουν. Απομένει η απόφαση του Μητσοτάκη για τον καθορισμό της ημερομηνίας. Δεν αποφασίζει μόνος του ο Πρωθυπουργός αλλά διαβουλεύεται τους πιο στενούς του συνεργάτες, αυτούς που συγκρότησαν το “επιτελικό κράτος”. Αν ισχύουν αυτά των υποκλοπών -αν λέω-, σημαίνει ότι ο Μητσοτάκης δεν είχε εμπιστοσύνη σε ορισμένους από τα στελέχη του. Αυτό όμως κοστίζει. Οι δημοσιογράφοι που ξέρουν περισσότερα από εμένα προσδιορίζουν τις εκλογές αρχές Απριλίου. Όλες οι εκλογές είναι κρίσιμες. Άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο. Μετά την μεταπολίτευση (24-Ιουλίου-1974), οι κρισιμότερες εκλογές ήταν στις 18 Οκτωβρίου 1981 που το ΠΑΣΟΚ ως ανερχόμενη δύναμη (σοσιαλιστική) κέρδισε τη ΝΔ με ποσοστό 48,07%. Οι εκλογές που έρχονται, για την ΝΔ θα είναι ήττα, αν πέσει κάτω από το ποσοστό της των προηγούμενων εκλογών. Θα υπάρξει γκρίνια αλλά οι μνηστήρες θα περιμένουν “μια άλλη Ελένη”. Για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι επιτυχία αν ανεβάσει το ποσοστό του. Και στις δυο παραπάνω περιπτώσεις μιλάω υποθετικά. Με υποθέσεις δεν βγαίνουν αποτελέσματα. Ο Χαρίλαος Φλωράκης, ο συμπαθέστατος ηγέτης, είχε πει το ιστορικό πλέον: “Η κάλπη είναι έγκυος”.

Β) Ο Μιχάλης, Γεωπόνος, κάνει μυοκτονίες (θανάτωση αρουραίων και ποντικών). Πήγα να τον πληρώσω εκ μέρους της οικοδομής που μένω. Πριν φύγω για να τον πειράξω, τον ρώτησα: “Μιχάλη αν πέσει η κυβέρνηση θα φύγουν τα ποντίκια”.. Απάντησε: “Σε όλες τις κυβερνήσεις υπάρχουν ποντίκια κ. Γερμανίδη”. Βρήκα εύστοχη την απάντηση. Περιμένω τη δική σας γνώμη.

Γ) Μπαίνω σε γραφείο τελετών και ρωτάω: “Παίρνετε προκαταβολή”; Με διαολοστείλανε.. Μπορούμε να γελάσουμε και με μαύρο χιούμορ. Μας χρειάζετε.

Δ) “Όταν αρχίζει η βροχή εγώ πετάω στον κόσμο..” (Ποιήτρια στην πρώην Ανατολική Γερμανία)

Ε) Νεκροί από την κακοκαιρία στην Αμερική, καταστροφές, σπίτια (χιλιάδες) χωρίς ρεύμα. Ο παππούς Μπάιντεν κάνει διακοπές στην Καραϊβική. Έτσι οι μεγάλοι(;) πρόεδροι συμπονούν τους υπηκόους τους;

ΣΤ) “Ζήσε σαν να μην υπήρξες ποτέ. Σβήσε από τη μνήμη σου τον ίδιο τον εαυτό σου..” (Μίνα Γιάννου, παλιό στέλεχος του ΚΚΕ, στο βιβλίο “Πριν σβήσουν τα φώτα” του Μίμη Ανδρουλάκη, πολύ καλό).

ΥΓ1: Σε μη “Συριζαία” τηλεόραση ακούω για αναμενόμενες μεγάλες αυξήσεις στα τρόφιμα από τις αρχές Γενάρη, 10, 15, 20%. Οι αυξήσεις αυτές ροκανίζουν το εισόδημα χιλιάδων νοικοκυριών που έχουν υποχρεώσεις (ενοίκια, σπουδές παιδιών, ΔΕΗ, νερό, θέρμανση κλπ.) και χαμηλά εισοδήματα. Οι φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Εγώ πάντως αγόρασα παπούτσια αξίας 450 ευρώ, λίγο πιο ακριβά από τα γουρουνοπάπουτσα (16 γράμματα) που έφτιαχνε ο παππούς μου και επειδή ήταν ελαφρά, τα χρησιμοποιούσε στο όργωμα.

Γ.Θ.

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *