Σχόλια… (Γράφει ο Θανάσης Γερμανίδης)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

1) Μετά από τριάντα χρόνια ξαναείδα την εξαιρετική ταινία “SACCO & VANZETTI”. Δυο Ιταλοί μετανάστες στην Αμερική το 1920, κατηγορούνται άδικα για ληστεία και φόνο που δεν διέπραξαν ποτέ. Το 1927 εκτελούνται στην ηλεκτρική καρέκλα. Ο SACCO βγαίνει από το κελί του και προλαβαίνει να γράψει σε ένα χαρτί στο τραπέζι: “Μπορούν να κάψουν το σώμα μας, όχι όμως τα ιδανικά μας..” (ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ)

2) Αν ζούσε ο Κ.Π. Καβάφης θα έγραφε: “Τι θα κάνουμε τώρα χωρίς τους Βασιλείς;” Καλό θα είναι ένας αντικειμενικός ιστορικός που σέβεται την αλήθεια και τον εαυτό του να συγγράψει την ιστορία της ελληνικής βασιλείας από τον Όθωνα μέχρι το 1974, που καταργήθηκε με δημοψήφισμα. Έτσι θα μάθουμε τα καλά (αν υπάρχουν) και τα κακά.

3) “Όποιος δεν φοβάται τον θάνατο, είναι ελεύθερος” (ΔΙΚΟ ΜΟΥ)

4) Ο σαξοφωνίστας γεμίζει την πλατεία με μουσικές του Ορφέα. Δυο ευρώ να ξελαφρώσει η ένοχη ψυχή μου. Τον ρωτάω τι θα κάνει τα χρήματα. “Ένας άστεγος στη γωνία τα’χει περισσότερη ανάγκη από εμένα”.. Μένω ηττημένος άλλη μια φορά. (Θεσ/νίκη, 10-Φλεβάρη-2022).

5) Ο καλοκαιρινός φλωρινιώτικος χειμώνας έχει δυο αναγνώσεις. Γλυτώνουμε έξοδα θέρμανσης – φθορές σε λούκια – κινούμαστε με ασφάλεια με αυτοκίνητα ή και πεζοί -λειτουργούν καλύτερα όλα τα καταστήματα (εμπορικά-εστίασης-καφετέριες κλπ.). Όμως, επειδή πάντα υπάρχει ένα κακό τουλάχιστον… Η φύση έχει προνοήσει σοφά να έχουμε και χιόνι. Όταν λιώνει το χιόνι, το νερό εμπλουτίζει υδροφόρους ορίζοντες, ποτίζει τα γύρω δάση μας, θα έχει νερό η ΔΕΥΑΦ, τα ποτάμια μας για να μπορούν να καλλιεργούν τα χωράφια τους οι αγρότες και να ποτίζουν τα ζώα τους οι κτηνοτρόφοι. Το πρόβλημα στους χειμώνες είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Μια προσευχή στον Πολιούχο Άγιο της πόλης μας είναι μια κάποια λύση.

Γ.Θ.

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *