Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την πορεία του προγράμματος της μεταλιγνιτικής περιόδου

Κοινοποιώντας δείχνεις το ενδιαφέρον σου...

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, έγινε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη, παρουσία των υπουργών  κ. Κ. Χατζηδάκη, Γ. Θωμά, Κ. Βλάση, της Γ.Γ. Ενέργειας Α. Σδούκου, του συντονιστή Κ. Μουσουρούλη, του βουλευτή Φλώρινας Γ. Αντωνιάδη και των βουλευτών των νομών Κοζάνης και Αρκαδίας με θέμα την πορεία του προγράμματος της μεταλιγνιτικής περιόδου.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο master-plan που θα παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο, καθώς και στον ολικό αναπτυξιακό μετασχηματισμό των λιγνιτικών περιοχών της χώρας, μέσα από τη δημιουργία στρατηγικών δυνατοτήτων με σκοπό την διατήρηση και ενίσχυση του κοινωνικού τους ιστού. Επεσήμανε κατ’επανάληψη, το έντονο ενδιαφέρον του ιδίου και της κυβέρνησης για το μέλλον των περιοχών αυτών.

σύσκεψη

Ο βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης αναφέρθηκε σε δύο θέματα.

Πρώτον, στην κατ’εξαίρεση δημιουργία ενός μικρού ευέλικτου προγράμματος για τον Δήμο Αμυνταίου με έκτακτες ενισχύσεις, ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την περιοχή αυτή, ενισχύσεις των επιχειρήσεων της περιοχής και άλλα, λόγω του ότι στον Δήμο Αμυνταίου η μεταλιγνιτική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, αφού ΑΗΣ Αμυνταίου και ορυχείο Αμυνταίου έχουν ουσιαστικά σταματήσει τη λειτουργία τους.

Δεύτερον, ως προς τους πέντε ενεργειακούς Δήμους, δηλαδή τους Δήμους Φλώρινας, Αμυνταίου, Πτολεμαΐδας, Κοζάνης και Μεγαλόπολης, να υπάρξει ένα επιπλέον πρόγραμμα το οποίο θα καλύψει την τριετία 2020-2023 και θα αφορά όλα τα εκκρεμή θέματα που έχουν αυτές οι περιοχές, δηλαδή αγροτικά θέματα (ένταξη όλων των επιλαχόντων στα σχέδια βελτίωσης, στους νέους αγρότες κ.λπ), ανεργία (νέα αυξημένα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τις περιοχές αυτές κ.ά), αναπτυξιακά θέματα (ενισχύσεις τοπικών επιχειρήσεων, κίνητρα για νέες επενδύσεις, εκπόνηση μελετών για έργα υποδομής κ.λπ), θέματα παιδείας (δημιουργία νέων πανεπιστημιακών τμημάτων κ.λπ), θέματα δασών (προμήθεια ξύλων για τους κατοίκους της υπαίθρου, κ.λπ) και άλλα παρεμφερή θέματα.

Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτά τα ανωτέρω θέματα και ζήτησε από τον αντιπρόεδρο κ. Χατζηδάκη και το συντονιστή κ. Μουσουρούλη να προχωρήσουν στην εξέταση και υλοποίηση των ανωτέρω θεμάτων, καθώς στη συνεχή παρακολούθηση από όλους του προγράμματος για τη μεταλιγνιτική περίοδο για την έγκαιρη και αποτελεσματική υλοποίησή του.Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
4.5 rating
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 753 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Terra Greca - Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων - Φλώρινα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll Up