Τα Έξυπνα μέτρα και το φίδι του Βιργίλιου – ΥπερΗΧΩγράφημα

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ήταν δεκαετία του ’90. Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, ο πατήρ. Ήταν αυτός που είχε πει την εμβληματική φράση «το κράτος είστε εσείς» δίνοντας στους αστυνομικούς το ελεύθερο να δρουν κατά το δοκούν..

2021, πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, ο υιός. Αυτός δεν έχει πει ακόμα στους αστυνομικούς «το κράτος είστε εσείς».

Έχει αφήσει αυτό το έργο σε κάποιον άλλο. Έναν πολιτικό εξωμότη. Έναν πρώην σοσιαλιστή και πρώην φανατικό αντιδεξιό, ο οποίος είχε καταγγείλει «τα αστυνομικά γιουρούσια των αδέξιων δεξιών, οι οποίοι χρησιμοποιούν πρακτικές της δεκαετίας του ’50 και τους ματατζήδες που προσπαθούν με τέτοιες πρακτικές να καταπολεμήσουν το έγκλημα».

Είναι ο ίδιος άνθρωπος, που σήμερα έχει κάτω από τις διαταγές αυτούς “τους ματατζήδες” που με το έτσι θέλω εισβάλλουν σε σπίτια (περίπτωση Ινδαρέ) και όπου αλλού γουστάρουν.

Εισέβαλαν και στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Και όχι, δεν είχαν μαζευτεί εκεί υποστηρικτές του Κουφοντίνα. Οικογενειάρχες και περιπατητές είχαν πάει εκεί. Άνθρωποι που, χάρη στα «έξυπνα» μέτρα Τσιόδρα-Χαρδαλιά, δεν μπορούν να φτάσουν έως το παραλιακό μέτωπο και πήγαν-πού αλλού;-στη μοναδική κοντινή πλατεία.

Οι «ματατζήδες», λοιπόν, του Χρυσοχοΐδη δεν ήρθαν αντιμέτωποι με τίποτα τρομοκράτες και στυγνούς εγκληματίες. Κάπου, όμως, έπρεπε να δείξουν τον τσαμπουκά τους.

Και τον έδειξαν σε αυτό που βρήκαν, σε οικογένειες με παιδιά, και έφηβους που έπαιρναν τον αέρα τους. Υπάρχει ένα κλίμα από την πλευρά της ηγεσίας που επιτρέπει στους αστυνομικούς να συμπεριφέρονται περίπου σαν τα αφεντικά των δρόμων και της πόλης. Όμως με αυτά που έγιναν στη Νέα Σμύρνη, η Αστυνομία «ταΐζει» αυτούς που, υποτίθεται, καλείται να περιορίσει.

Δυστυχώς, για τα παλληκάρια του Χρυσοχοΐδη, υπάρχουν ντοκουμέντα που τραβήχτηκαν από απλούς πολίτες και που ευτυχώς έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο. Και λέω ευτυχώς γιατί αυτά είναι που ανάγκασαν τα συστημικά ΜΜΕ, να ανασκευάσουν τις αρχικές τους δηλώσεις με τις οποίες προσπαθούσαν να καλύψουν για μια ακόμα φορά τα πραγματικά γεγονότα και να δείξουν τα… ανδραγαθήματα των δίποδων με τη στολή.

Και για να τα λέμε όλα, βαρύτατες εκφράσεις κατά των συγκεκριμένων αστυνομικών χρησιμοποίησε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης των Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος επιρρίπτοντας ταυτόχρονα ευθύνες στην ηγεσία στης ΕΛΑΣ. «..δεν ξέρω τι προηγήθηκε και δεν με ενδιαφέρει. Μένω στην εικόνα του ξυλοδαρμού που προσβάλει και ντροπιάζει όλους τους αστυνομικούς. Αποστολή μας δεν είναι να είμαστε έτσι. Αποστολή μας είναι να είμαστε δίπλα στον κόσμο. Αυτό που έγινε είναι ντροπή. Ελπίζω η ηγεσία της Αστυνομίας να κόψει ποπούς σήμερα. Αυτές δεν είναι εικόνες Αστυνομίας, είναι αλητείας… Και φταίνε και οι επικεφαλής αυτών των αστυνομικών. Ότι και να έκανε ο πολίτης δεν δικαιολογούνται αυτές οι εικόνες. Όσοι δεν αντιλαμβάνονται τον ρόλο και την αποστολή τους δεν έχουν θέση στην Αστυνομία, μας ντροπιάζουν.. προσπαθούμε καθημερινά να έρθουμε δίπλα στον πολίτη κι έχουμε αυτές τις αισχρές πράξεις που μας γυρίζουν πίσω δεκαετίες».

Το θέμα όμως είναι πως κάποιοι υπάλληλοι του κ. Χρυσοχοΐδη έχουν αποθρασυνθεί και είναι θέμα χρόνου, μέσα στον οίστρο τους, να τσακίσουν μέχρι θανάτου κάποιον δυστυχή περιπατητή, που θα τολμήσει να τους στραβοκοιτάξει. Και τότε, αν συμβεί το μοιραίο, ο Χρυσοχοΐδης δεν θα ξέρει πού να κρυφτεί.

Υπάρχει ένας στίχος του Βιργίλιου που λέει «Ένα φίδι κρύβεται στα χόρτα».

Μάλλον δεν το έχει καταλάβει, αλλά σήμερα συμβαίνει αυτό που λέει ο στίχος: Ένα φίδι βρίσκεται στα χόρτα. Το φίδι που κρύβεται στα χόρτα αυτός το τρέφει. Αυτός το συντηρεί αυτός το μεγαλώνει και κάποια στιγμή θα τον δαγκώσει…

Εφημερίδα ΗΧΩ Φλώρινας - λογότυπο

ΗΧΩ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.