Τα δυο θετικά της πανδημίας

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Η πανδημία που βιώνει η ανθρωπότητα τον τελευταίο καιρό, είναι γεγονός πως άλλαξε άρδην τις συνήθειες και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη ζωή. Πλέον, έχουμε συνηθίσει σε μία καινούργια καθημερινότητα, έναν διαφορετικό τρόπο θέασης των πραγμάτων.

Ο υπαρξιακός κλυδωνισμός, η αίσθηση πως δεν είμαστε άτρωτοι αλλά πεπερασμένα όντα, όλα αυτά δημιούργησαν έντονο εσωτερικό φόβο στον Άνθρωπο, τον «κούνησαν» και του ξύπνησαν μία διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων.

Και παρά την καινούργια, δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι, πόσο θετική μπορεί να είναι τελικά η συνέπεια της πανδημίας στον σύγχρονο κόσμο;

Σκέφτομαι δύο θετικές προεκτάσεις, τις οποίες και αναφέρω στο συγκεκριμένο άρθρο:

  • Μειώθηκαν τα τροχαία δυστυχήματα: Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη συμβολή της πανδημίας στη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, τα οποία στερούν τη ζωή χιλιάδων νέων ανθρώπων κάθε χρόνο, αλλά και προκαλούν και σωματικές παραλύσεις και αναπηρίες εξίσου σε μεγάλο βαθμό. Η νυχτερινή διασκέδαση η οποία έχει ροπή στο αλκοόλ, στην έντονη διασκέδαση και την ακραία επίδειξη μαγκιάς μέσω της ταχύτητας και άλλων ακραίων συμπεριφορών, μειώθηκε. Και αυτό έσωσε και χιλιάδες ζωές, αλλά και έκανε και τους ίδιους τους ανθρώπους πιο εγκρατείς ως προς τις ακρότητες που συμβαίνουν σε διασκεδάσεις της νύχτας.
  • Ο κόσμος ξεκίνησε να αθλείται περισσότερο: Σε μία χώρα όπου οι άνθρωποι δεν αθλούνται αρκετά και όπου η παχυσαρκία βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό με όλες τις δυσμενείς συνέπειες που αυτή επιφέρει για την ανθρώπινη υγεία, είναι σημαντικό το γεγονός πως η πανδημία κινητοποίησε τους περισσότερους ανθρώπους ώστε να αθλούνται. Οι άνθρωποι πλέον δε βγαίνουν για να πιουν ποτό ή να ξενυχτήσουν, αλλά για να αθληθούν, να περπατήσουν, να τρέξουν. Η άθληση έγινε μέρος της ζωής των περισσότερων, ακόμα και αν ο αρχικός σκοπός αυτής της επιλογής ήταν να έχει κάποιος μία αιτιολόγηση προκειμένου να βγαίνει έξω. Και η άθληση με τη σειρά της, βοήθησε τους δεσμούς των ανθρώπων να γίνουν πιο στενοί, αλλά και ανέδειξε την προσφορά της γυμναστικής στον εσωτερικό πλουτισμό και τη σωματική ενδυνάμωση του ανθρώπου.

Αν εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας στο να βλέπει το καλό σε κάθε περίπτωση, τότε θα διαπιστώσουμε πως η ζωή μας αυτομάτως θα αλλάξει προς το καλύτερο.

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Μαρία Σκαμπαρδώνη


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 950 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.