Τα λάθη των πολιτικών (του Ιωάννη Ευθυμιάδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Τα συνεχόμενα λάθη των πολιτικών ή ακόμα και τα “εσκεμμένα” δεν έχουν αρχή, ούτε τέλος. Είναι μια αδιόρθωτη κατάσταση όλων των πολιτικών όλων των κομμάτων, όπου στο τέλος της τετραετίας με την “πτώση της κυβερνητικής εξουσίας”,  ο εκάστοτε πρωθυπουργός του κόμματος μας λέει πάντα ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη, δηλαδή ότι αποδέχεται τα λάθη του μπροστά στον Ελληνικό λαό, με την γνωστή έκφραση  “κάναμε λάθη”, μια γενική και αόριστη ομολογία.

Τα λάθη γίνονται  από απερισκεψία ανικανότητας.

Το ζητούμενο είναι ότι όταν αναλαμβάνεις την ευθύνη οφείλεις να ζητάς και ένα συγγνώμη από τον Ελληνικό  λαό ο οποίος σε εμπιστεύτηκε.

Ο πρωθυπουργός όταν αποδέχεται και αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη, τι σημαίνει, ότι απαλλάσσονται οι υπουργοί από τα “λάθη” τους;  

Όχι ότι οι υπουργοί δεν κάνουν λάθη, άλλα απλώς είναι εκτελεστικά όργανα και συμμερίζονται τα λάθη των αποφάσεων που εκτελούνται από το υπουργικό συμβούλιο, όπου ορίζονται με απόφαση του πρωθυπουργού.

Με απλά λόγια για τον Ελληνικό λαό, ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι ειλικρινής μαζί του, να παραδέχεται τα λάθη και όχι να τα αποδέχεται. Είναι δυο διαφορετικές έννοιες.

Όταν κάποιος χρησιμοποιεί την λέξη αποδέχομαι τα λάθη, δεν σημαίνει ότι τα δημιούργησε αυτός, απλώς συμφωνεί και δεν φέρει αντίρρηση. Μόνο όταν είναι ειλικρινής και χρησιμοποιήσει την λέξη παραδέχομαι τότε σημαίνει ότι αναγνωρίζω και ομολογώ τα λάθη μου, είμαι ένοχος. Τολμάει αυτό να το πει κάποιος πολιτικός μπροστά στον Ελληνικό λαό;  

ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Φτάνει η ώρα της κάλπης. Μετά από μια “βασανιστική” τετραετία επιτέλους έχει τον απόλυτο λόγο τώρα ο πολίτης.

Αυτός είναι που θα πάρει τη σωστή απόφαση για το ποιός θα είναι ο επόμενος ικανός πρωθυπουργός για την επόμενη τετραετία. Αυτό θα εξαρτηθεί μέσα από την τοπική κοινωνία των υποψηφίων βουλευτών των κομμάτων.

Αυτοί οι υποψήφιοι βουλευτές είναι οι καλύτεροι “Μάστερ Σεφ”.  

Η ουσιαστική λεπτομέρεια ενός ψηφοφόρου πολίτη είναι με ποιό κριτήριο θα πάει στην κάλπη για να ψηφίσει. Με το κριτήριο της λογικής απόφασης, ή απλά με την απόφαση του  συναισθήματος. Αυτά είναι δυο διαφορετικά κέντρα του ανθρώπου, με το καθένα να έχει τη δική του ερμηνεία και μια διαφορετική λογική.

Η τελική επιλογή του υποψηφίου προσώπου που γίνεται στην κάλπη, όπου έχουν αποφασίσει οι ψηφοφόροι πολίτες, από εκείνη την στιγμή ο καθένας αναλαμβάνει και την προσωπική του ευθύνη.

Στο τέλος (ως συνήθως) μιας τετραετίας απογοήτευσης, θα παραδεχτεί το λάθος του ο ψηφοφόρος πολίτης;  

Απορώ τελικά μήπως κάνω εγώ το λάθος και όλα βρίσκονται  στην σφαίρα της φαντασίας;

Συγγραφέας – ερευνητής  Ιωάννης Ευθυμιάδης

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *