Τα ορφανά του Καντιώτη (π. Αυγουστίνος, Επίσκοπος Φλωρίνης 1967-2000)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Πριν το 2010 -αυτή η χρονιά ειναι ορόσημο, διότι με το ΔΝΤ μάθαμε πως ζούσαμε στον κόσμο μας- οι περισσότεροι Χριστιανοί στην Ελλάδα ηταν δεξιοί.

Ο π. Αυγουστινος ήθελε μία Ελλάδα καθαρή, ηθική, Χριστιανική και για να γίνει αυτό (ή για να κρατηθεί) πρέπει οι Έλληνες να ζουν ασκητικά, στρατιωτικά, προσηλωμένοι στα ιδανικά και τις αξίες του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού. Αγαπουσε τις χριστιανικές οργανώσεις μέσα στον κόσμο και λιγότερο τον Μοναχισμό.

Ο ίδιος, όμως, ο Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, έβλεπε το μέλλον και δεν ηταν αισιόδοξος. Μάλιστα σε μία από τις τελευταίες του “Σπίθες” λέει πως “οι πατημασιές του Αντίχριστου ακούγονται”.

Σήμερα έμειναν μερικοί “καντιωτικοί”, π.χ. π. Παΐσιος Παπαδόπουλος, π. Νικόλαος Μανώλης (αποτειχισμένοι) και άλλοι, πολύ περισσότεροι, μέσα στην κανονική Εκκλησία.

Το λάθος αυτών των πατέρων είναι ότι δεν κατάλαβαν πως οι Έλληνες σήμερα είναι σε ποσοστό 90% αριστεροί-κεντροαριστεροί. Το “πατρίς-θρησκεία-οικογένεια” αντικαταστάθηκε από το “ψωμί-παιδεία-ελευθερία”. Τα θέματα που απασχολούν σήμερα τους ανθρώπους είναι τα συναισθηματικά τους, τα οικονομικά τους και όχι τα εθνικά και τα δογματικά.

Από κεκτημένη, όμως, ταχύτητα οι πατέρες αυτοί συνεχίζουν σα να μη συμβαίνει τίποτα, σα να μήν άλλαξε τίποτα. Δεν κατάλαβαν ότι το σύστημα είναι τραπεζοκομμουνιστικό και ότι οι άνθρωποι πηγαίνουν εκεί που έχει φαγητό, ψηφίζουν τα κόμματα που παίρνουν χρήματα από την ΤΡΑΠΕΖΑ και τους Εβραίους και όχι τα κόμματα που έχουν πατριωτικές αποχρώσεις, και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Έτσι, ο συνδυασμός Ορθοδοξίας και δεξιάς πολιτικής είναι καταδικασμένος. Ήδη από το 1981 ή το 1974 άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Το χρήμα δεν το κόβει το ελληνικό κράτος αλλα το χρήμα που κυκλοφορεί είναι όλο ένας μισθός που δίνει η παγκόσμια τράπεζα -σε συνεργασία με τους παγκόσμιους οργανισμούς – σε κάθε κράτος (και στα κόμματα και στους ιδιώτες).

Αυτό δεν κατάλαβε κανένας πνευματικός άνθρωπος πρίν το 2010!!!

Κανένας δεν μας είπε αυτό το απλό: δεν υπάρχει ελληνικό χρήμα, το χρήμα έρχεται έτοιμο από έξω και κατευθύνει τους Έλληνες μέσω των κομμάτων. Το χρημα το κόβει η τράπεζα και επειδή έχει στα χέρια της όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, μπορεί και κόβει όσο χρήμα χρειάζεται για να κατευθύνει τα πράγματα με επαναστάσεις-αντεπαναστάσεις και αλλαγές πολιτικών συστημάτων μέσω της χρηματοδότησης κομμάτων.

Γι’αυτό στις ημέρες μας έχουν απήχηση οι ιεροκήρυκες που μιλάνε για τα αισθηματικά των ανθρώπων και όχι για τα εθνικά (π.χ. π. Ανδρέας Κονάνος). Ήδη ο Γιανναράς από την δεκαετία του 1960 το μυρίστηκε και μιλάει από τότε για την “σχέση”!

Τί προτείνουμε στους πατέρες, στα ορφανά του Καντιώτη:

Με δεδομένο ότι η δεξιά τελείωσε, καλύτερα να βάλουν νερό στο κρασί τους. Να μιλανε και αυτοί για τις σχέσεις των ανθρώπων, για την μεταμόρφωση των παθών σε αρετές, για την κάθαρση από τα πάθη, για την προσευχή, την Μυστηριακή Ζωή και τόσα άλλα πνευματικά και ωραία και χρήσιμα.

Διαφορετικά, μέρα με τη μέρα θα μεταμορφωθούν σε αντικοινωνικά πλάσματα, όπως οι ΓΟΧ, θα λιγοστέψει το ακροατήριό τους, θα έρθουν σε ρήξη με το ίδιο τους το περιβάλλον και θα μοιάσουν με τον Σαμψών “αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων”.

π.Γεώργιος Θεοδωρίδης

Διαβάστε το κείμενο και στα ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ.

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *