Τα πράγματα είναι απλά δεν είναι δύσκολα (Ρηγίνος)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Βιοστατιστικοί επιδημιολογικοί όροι λοιμωξιολογίας που συνηθίσαμε να ακούμε -ιϊκό φορτίο, μολυσματική δόση, λοιμογόνος δύναμη, ασπίδα ανοσίας (της αγέλης), υπεραντιδραστική φλεγμονή αυτοάνοσος, ενδονοσοκομειακές ανθεκτικές λοιμώξεις, κατάρρευση ζωτικών οργάνων, σηψαιμία – χωρίς να κατανοούμε πλήρως την σημασία τους, μόνο ο θάνατος είναι γνωστός σε όλους μας.

Ο απλός κόσμος ανά την υφήλιο δεν πιστεύει τίποτα από ό,τι μας λένε. Παντού οι άνθρωποι ίδιοι, παλεύουν για επιβίωση, μα δεν αντέχουμε άλλο κλεισμένοι γι’ αυτό γέμισαν οι πλατείες, και οι παρεούλες αναζωπυρώνονται στα κρυφά ή στα φανερά.

Οι ανάγκες από τόπο σε τόπο διαφέρουν, αλλού δεν έχουν νερό και ψωμί, ενώ εμείς περιμένουμε πότε να πάρουμε το αυτοκίνητο (όχι πως είμαστε πλούσιοι) για να εξαφανιστούμε σε καμιά Χαλκιδική ή μέχρι το Πόζαρ που είναι κοντά και το πεθυμήσαμε.

Λαού πεσόντος (αντί δρυός πεσούσης) πας ανήρ αλητεύει (αντί ξυλεύεται). Καλύτερα κορωνοϊός, πιο πολλές πιθανότητες έχουμε να επιβιώσουμε, παρά η βδέλλα της εξουσίας, προπαντός εκείνος ο Άδωνις, ο Θεός να με συγχωρέσει δεν τον πάω καθόλου, είναι η χαρακτηριστική έκφραση του όρου καλαμαράς που λέμε εμείς οι νησιώτες, γλοιώδης με τα ούλλα του.

Τα πράγματα είναι απλά δεν είναι δύσκολα, αφήστε μας να ζήσουμε ή να πεθάνουμε ήσυχοι, τα θέλαμε και τα πάθαμε και τώρα πληρώνουμε ακριβά την ύβρη μας κατά του περιβάλλοντος. Ας πάρουν τα ηνία του μέλλοντος οι νέοι, η δικιά μας γενιά είναι ξοφλημένη, καταραμένοι στους αιώνες τους άπαντες να βράζουμε στα καζάνια της κόλασης αν
υπάρχει.

Οι συνθήκες είναι ώριμες για μια παγκόσμια επανάσταση για να επανέλθουν οι σταθερές αξίες και να μην σερνόμαστε στον κατήφορο που έχουμε πάρει (εδώ τους θέλω τους παπάδες να πάρουν θέση και να αφήσουν τα πολλά ψυχαναγκαστικά κύριε ελέησον). Αλλά φοβούμαι πως θα πιάσουμε πάλι τον παλιό δόλο αφού ξεγελάσουμε για λίγο τον εαυτό μας.

Μεταξύ μας, μια και δεν έχουμε την ευθυνοφοβία και μπορούμε ευτυχώς να μιλούμε ακόμα ελεύθερα, πιστεύω πως θα σπάσει η λοιμογόνος δύναμη του ιού, όπως είχα γράψει στις αρχές σε άλλο άρθρο μου, θα ημερέψει και αν δεν χαθεί πιθανόν να ενδημήσει με κατά καιρούς εξάρσεις και υφέσεις όπως η γρίπη και το κοινό κρυολόγημα και ίσως δεν χρειαστεί ούτε καν εμβόλιο.

Κάποιους όμως το παγκόσμιο στερέωμα τους συμφέρει να υπάρχει, μια αφορμή για μας χειραγωγούν και να μπερδεύουν την πολιτική υγείας με την γενικότερη κατάσταση της οικονομίας ακόμα και με την ευγονική όπως αυτοί την ερμηνεύουν.

15/5/20

Ρηγίνος Μέσσιος, γιατρός

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.