«Τα πράγματα ποτέ δεν είναι τόσο άσχημα ώστε να μη μπορούν να χειροτερέψουν» – ΥπερΗΧΩγράφημα

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Η κυβέρνηση στο θέμα των εμβολιασμών τις τελευταίες ημέρες εκπέμπει ένα είδος πανικού. Αυτό όμως έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους πανηγυρισμούς και το κλίμα ευφορίας, που η ίδια κυβέρνηση καλλιεργούσε μέχρι πριν από λίγο καιρό. Το «δωράκι» των 150 ευρώ προς τους νέους, για να τσιμπήσουν και να τσιμπηθούν τα «προνόμια» προς τους εμβολιασμένους, η επιστράτευση του Αρχιεπισκόπου, ο εκνευρισμός υπουργών και ορισμένες άλλες ενέργειες δείχνουν ότι τα πράγματα μάλλον δεν πάνε και τόσο καλά.

Και όμως η εικόνα που φιλότεχνούσαν οι ίδιοι μέχρι πρότινος ήταν εντελώς διαφορετική. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι αρμόδιοι υπουργοί έκαναν πολύ αισιόδοξες προβλέψεις. Έκαναν παιχνιδάκια με τους αριθμούς, και έβγαιναν στα τηλεοπτικά παράθυρα πανηγυριζοντας να μας πουν ότι το πρόγραμμα των εμβολιασμών «πετάει». Για του λόγου το αληθές να Θυμίσουμε ενδεικτικά:

Από τις αρχές Μαρτίου κιόλας, όταν η πανδημία ήταν φουντωμένη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε με περισσή βεβαιότητα: «Είμαι σίγουρος πλέον ότι βλέπουμε το φώς στο τούνελ. Είμαι αισιόδοξος ότι οι μαζικοί εμβολιασμοί και η βελτίωση των καιρικών συνθηκών θα μας επιτρέψει, τέλος άνοιξης ή αρχές καλοκαιριού, να πούμε ότι βγαίνουμε από την κρίση».

Στις 30 Απριλίου από το εμβολιαστικό κέντρο της Ραφήνας έλεγε: «Η νεολαία δείχνει το δρόμο για τους εμβολιασμούς…». Σήμερα η νεολαία χρειάζεται 150αρια για να ξαναβρεί το δρόμο που έχει χάσει …

Στις αρχές Ιουνίου εμφανιζόταν και πάλι βέβαιος ότι : «Η Ελλάδα υποδέχεται το καλοκαίρι θωρακισμένη με την ασπίδα του εμβολιασμού».

Τίποτα από αυτά δεν επιβεβαιώθηκε. Και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν.

Κάθε φορά που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωνε ένα μεγάλο αριθμό εμβολιασθέντων, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του αλάλλιαζαν. Έλεγε π.χ ο Κικίλιας στις 15 Ιουνίου: Φτάσαμε τα 7 εκατομμύρια εμβολιασμούς – Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας έκανε σήμερα τη δεύτερη δόση AstraZeneca.

Μόνο που έκαναν μια ταχυδακτυλουργία. Πρόσθεταν και τις δύο κατηγορίες εμβολιασθέντων (με μία και με δύο δόσεις), για να βγάλουν τον πολυπόθητο μεγάλο αριθμό. Η πραγματικότητα είναι ότι, έξι μήνες από την έναρξη των εμβολιασμών, τη μία δόση δεν έχει ακόμα κάνει ούτε το 50% του πληθυσμού, ενώ και με τις δύο δόσεις έχει εμβολιασθεί μόλις το 36%.

Πότε θα φτάσουμε στο απαραίτητο 70% έως 80% για να χτίσουμε το περιβόητο τοίχος;

Προς το παρόν έχουμε χτίσει μόνο ένα πεζουλάκι που ο ιός το …πηδάει με μεγάλη άνεση

Ποιος, λοιπόν, καλλιεργούσε τον εφησυχασμό ότι «όλα πάνε καλά»; Ποιος ανακοίνωνε μέρα παρά μέρα παραπλανητικούς αριθμούς εμβολιασμών; Μήπως συνέβαλλε και αυτή η τακτική στη μείωση των ρυθμών εμβολιασμού; Μήπως, εκτός από τους αρνητές και τους ψεκασμένους, υπήρξαν και πολλές χιλιάδες απλώς διστακτικοί ή φοβισμένοι πολίτες που, ακούγοντας αυτές τις διαβεβαιώσεις, είπαν «αφού πάμε τόσο καλά, ας το αφήσω γι’ αργότερα;».

Είναι φανερό ότι η κυβερνητική τακτική περιείχε πολλές αντιφάσεις. Για να δείξουν ότι έχουν κάνει success story στο πεδίο των εμβολιασμών κατέφευγαν σε παραπλανητικά στοιχεία και υπερβολές, που έφεραν χαλαρότητα και αδιαφορία σε μεγάλο αριθμό πολιτών. Με αποτέλεσμα τώρα να χρειάζονται «δωράκια» και τη βοήθεια του Αρχιεπισκόπου.

Ευχόμαστε εκ βάθους καρδίας το 150αρι και οι προσευχές του Ιερώνυμου να πιάσουν τόπο. Αλλά και η κυβέρνηση πρέπει, επιτέλους, να σταματήσει τις παραπλανητικές θριαμβολογίες. Είδαμε πού οδήγησε η προπαγανδιστική τακτική. Ας δουλέψουν, επιτέλους, με σοβαρότητα και με όπλο την πειθώ, ώστε να προλάβουν τα χειρότερα. Υπάρχει μια ατάκα του ηθοποιου Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ: «Τα πράγματα ποτέ δεν είναι τόσο άσχημα ώστε να μη μπορούν να χειροτερέψουν». Ας το προσέξουν αυτό εκεί στην κυβέρνηση.

ΗΧΩ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.