Τα σκάνδαλα είναι δικά τους – ΥπερΗΧΩγράφημα

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Οφείλουμε να της το αναγνωρίσουμε: Η σημερινή κυβέρνηση έχει μια σπάνια ικανότητα. Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι άσχημο και την βαρύνει,(και αυτό συμβαίνει συχνά πυκνά) κάθε φορά που πιάνεται ένας δικός της «με τη γίδα στην πλάτη» αυτή εφαρμόζει μια καταπληκτική τακτική για να το αντιμετωπίσει: Μεταθέτει και συμψηφίζει τις ευθύνες. Με λίγα λόγια χρησιμοποιεί το σύνθημα «Ρίχτα στους άλλους» .

Αυτήν την τακτική την είδαμε σε όλες τις δυσώδεις υποθέσεις που βγήκαν στην επιφάνεια το τελευταίο διάστημα. Η τελευταία γραμμή άμυνας του πρωθυπουργού, των υπουργών και όλου του προπαγανδιστικού μηχανισμού της ΝΔ ήταν έλα μωρέ «τα ίδια έκαναν και οι άλλοι». Και όπου «άλλοι» βάλτε, κατά τη συνήθη προτίμηση, τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να ακούγεται (και είναι )αφελές αλλά μέσα από το «όλοι είναι ίδιοι», «όλοι τα ίδια κάνουν» νομίζουν ότι έτσι θα συμψηφίσουν τις ευθύνες και θα κάνουν τις δικές τους να ξεχαστούν. Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, αφού δεν μπόρεσαν να το κουκουλώσουν αμέσως και οι ευθύνες ήταν αυταπόδεικτες, έπρεπε να βρεθεί κι ένας ακόμα φταίχτης, πέρα από τους ίδιους.

Και δεν δίστασαν να βγάλουν φταίχτη το ίδιο το θύμα της παρακολούθησης, δηλαδή τον Νίκο Ανδρουλάκη, επειδή όπως είπε ο Γεραπετρίτης « αρνείται να ενημερωθεί» για τη «νόμιμη επισύνδεση στο τηλέφωνό του». Αυτό είναι ένα Θρασύτατο «επιχείρημα», το οποίο βέβαια κατέρρευσε με πάταγο στη συνέχεια. Μετά για να τα μπαλώσουν, βάφτισαν «απόρρητα» τα αποτελέσματα της παρακολούθησης και πίσω από τη λέξη αυτή κρύφτηκαν όλοι οι δράστες(Κοντολέων Δημητριάδης κ.α) . Πάλι καλά που δεν πήγε να «ενημερωθεί» ο Ανδρουλάκης, για να ακούσει από την εισαγγελέα Βλάχου το εθνικόφρον επιχείρημα ότι τον παρακολούθησαν για να δουν αν, ως αντεθνικώς δρων, πήγαινε « να πουλήσει την πατρίδα»!

Ο παιδεραστής, παιδοβιαστής του Κολωνού ήταν μεσαίο στέλεχος της ΝΔ. Το ότι ήταν κομματάρχης κάποιων επιφανών στελεχών της Ν.Δ. και Φωτογραφιζόταν με κάποια από αυτά, είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Αυτό δεν καθιστά ένοχο το κόμμα της ΝΔ, αλλά δεν γίνεται να μην επισημανθεί. Δηλαδή, αν ο Μίχος δεν φωτογραφιζόταν με τον Πατούλη, αλλά με κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και κυκλοφορούσαν αυτές οι φωτογραφίες, η προπαγάνδα της ΝΔ θα το άφηνε να περάσει έτσι απαρατήρητο και θα έλεγε « Έλα μωρέ δεν τρέχει τίποτα;» ή θα τις είχε κάνει τις φωτογραφίες φέιγ βολάν;

Είδαμε και τον πρωθυπουργό να καταφεύγει στην μέθοδο του « ρίξτα στους άλλους» και του συμψηφισμού των ευθυνών στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο λέγοντας ότι οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ «επί 4,5 χρόνια δεν εντόπισαν καν τον κίνδυνο των παιδοβιαστών». Εντάξει, καταλαβαίνουμε ότι η κυβέρνηση έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση με τον Μίχο, αλλά είναι ν΄ απορεί κανείς ποιοι φωστήρες τροφοδοτούν τον πρωθυπουργό με τέτοια «επιχειρήματα». Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ «προστάτευσε» τον νεοδημοκράτη κομματάρχη βιαστή Μίχο και ήρθε η ΝΔ να τον αποκαλύψει; Είναι αστείο να ακούγονται τέτοια από το στόμα του πρωθυπουργού και όντως είναι να σηκώνει κανείς τα χέρια ψηλά.

Έχουμε και άλλο παράδειγμα «ζεστό ζεστό»: Το μπουμπούκι ο Ανδρέας Πάτσης! Το Κοράκι. Τον επέλεξαν το 2019 σαν υποψήφιο της ΝΔ, χωρίς κανένας να ελέγξει τι είδους δουλειές έκανε. Κανένας επίσης δεν ενδιαφέρθηκε, όταν εκλέχτηκε, να δει αν αυτές οι δουλειές απαγορεύονταν από τα βουλευτικά «ασυμβίβαστα», αν ήταν δηλαδή παράνομες. Και όταν πια η γίδα που κουβαλούσε ο Πάτσης στην πλάτη του δεν μπορούσε να κρυφτεί άλλο, τον διέγραψαν. Μέγα σκάνδαλο. Οι εντυπώσεις βαριές και έπρεπε κάπως να μετριαστούν.

Και πώς θα γινόταν αυτό; Εύκολα! Με την ίδια μέθοδο, «ρίξε την ευθύνη και σε άλλους».

Μάλιστα, ο ίδιος ο Πάτσης βγήκε και αποκάλυψε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον δασκάλεψε πώς να γράψει την πρώτη του απολογητική ανακοίνωση! Και το «παλληκάρι» την έγραψε κατηγορώντας στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι τον …συκοφαντούν! Λίγο μετά τις «συκοφαντίες» οι δικοί του αφού δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς, τον διέγραψαν! Αυτοί σε λίγο μπορεί και να βγάλουν τον Πάτση …πράκτορα του Πολάκη!

Ένα πράγμα πρέπει να καταλάβουν καλά ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί του αλλά και οι λοιποί παρατρεχάμενοι: Το να μην αναλαμβάνεις την ευθύνη και να προσπαθείς να συμψηφίζεις τις ευθύνες είναι μια μέθοδος που δεν περνάει πιά. Τα σκάνδαλα είναι δικά τους, οι Κοντολέωντες, οι Δημητριάδηδες, οι Μιχοι και οι Πάτσηδες είναι δικά τους μπουμπούκια. Είναι οι πρωταγωνιστές των σκανδάλων.

Και αυτά τα σκάνδαλά θα τα λουστούν όλα μέχρι το τέλος.

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *