Τηλέ-Υπερβολές (του Κων/νου Τζέκη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Συντάραξε το πανελλήνιο και όχι μόνο. Απασχόλησε διεθνή μέσα ενημέρωσης και πολλά το εκμεταλλευτήκαν να διασύρουν τη χώρα μας για λόγους τουριστικούς.

Οι τηλεοράσεις καθημερινά αφιέρωναν μεγάλους τηλεοπτικούς χρόνους να προβάλουν το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Πράγματι ήταν το σκηνικό τρομακτικό με παραστάσεις που ο καθένας θα μπορούσε να κάνει συνειρμούς και να μεταφέρει το σκηνικό αυτό σε δική του μελλοντική δυσάρεστη περίπτωση.

Απόδειξη ότι πολλαπλασιάστηκαν οι καταθέσεις στις τράπεζες με χρήματα που ανασύρθηκαν σε σκονισμένα σεντούκια. Η κοινωνία στα κάγκελα και σε τέτοια παράκρουση που ανάγκασε τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή να εξαγγείλουν μέτρα κατά των ληστών που διαπράττουν ανθρωποκτονίες. ΟΙ φιλόζωοι επίσης με εμετική διάθεση αφού οι ληστές σκότωσαν και κρέμασαν το νεκρό ζώο στα κάγκελα.

Άρχισαν λοιπόν οι ιχνηλατήσεις. Όχι των αρμόδιων Αστυνομικών που έτσι κι αλλιώς είχαν ορκισθεί στην εξιχνίαση, αλλά των δήθεν ειδικών. Πόσοι ήταν οι ληστές; Τρεις έλεγε ο ένας στην τηλεόραση. Όχι τέσσερις έλεγε ο άλλος γιατί ξεχνάς τον τσιλιαδόρο. Ποιάς εθνικότητας ήταν; Λες και το έγκλημα των δικών μας είναι περισσότερο ήπιο. Αλβανοί, Γεωργιανοί, Πακιστανοί, μαύροι, άσπροι, κίτρινοι. Αλλά προς Θεού όχι δικοί μας. Αυτοί δεν θα έκαναν τόσο ειδεχθές έγκλημα.

Σύμφωνοι και οι ορισμένοι Συνδικαλιστές των Αστυνομικών που μάλλον θα πρέπει να σκεφθούν σοβαρά και να επανεξετάσουν τις εμφανίσεις τους. Όμως εμφανίζονταν στα κανάλια χωρίς να γνωρίζουν ούτε ένα στοιχείο κάνοντας υποθέσεις και εξάπτοντας τη φαντασία του κοινού, συνηγορούντων των δημοσιογράφων.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ανάκριση είναι μυστική και απόρρητη. Γνωρίζουν μόνο στοιχεία της οι ασχολούμενοι με τον έγκλημα. Ουσιαστικά ούτε οι Διοικητές των Υπηρεσιών τους δεν θα πρέπει να λαμβάνουν γνώση λεπτομερειών, παρά μόνο μιας υπηρεσιακής γενικής γνώσης για την πορεία των ερευνών και να υποβοηθούν τους ασχολούμενους σε ότι θα πρέπει να διενεργηθεί.

Ο τραγικός πατέρας, ο μορφωμένος και αξιολάτρευτος χειριστής των ελικοπτέρων, ο οδηγός ανθρώπων υψηλής κοινωνικής θέσης που τους μετέφερε Μύκονο, Σαντορίνη, στο εξωτερικό, με τη φωτογραφία του αν φας και προφίλ, μετατράπηκε σε τέρας, σε δολοφόνο χωρίς οίκτο, σε εξαποδό Βεελζεβούλ.

Ξανά μανά τα όργανα, Τώρα όχι πένθιμο εμβατήριο και Ρέκβιεμ του Θεοδωράκη, αλλά τσάμικα, Ιτιά και λεβεντιά. Συνελήφθη ο δράκος που σκότωσε τη γυναίκα του και κρέμασε το σκυλί του. άφησε το παιδί του πάνω στη νεκρή μάνα!! Ντροπή. Αποτροπιασμός. Εμετική πράξη. Συμφωνούμε.

Αλλά όλοι πρέπει να σκύψουν πάνω στο κοινωνικό φαινόμενο της βίας. Με σοβαρότητα. σε σεβασμό στον δολοφόνο και στο μικρό ορφανό που κανείς δεν γνωρίζει τη μοίρα του.

Ιδίως στην ενδοοικογενειακή βία που κακά τα ψέματα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.  Είναι άλλωστε γνωστό ότι η βίαιη συμπεριφορά αν δεν ελεγχθεί στην αρχή της πολλαπλασιάζεται ταχύτατα.

Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης να ληφθούν μέτρα, όχι σπασμωδικά και με βιασύνη αλλά με περίσκεψη και με τη συγκατάθεση της Επιστημονικής Κοινότητας. Φυσικά με τη δική της καθοδήγηση.

Σαφώς σε όλη αυτή την ακόρεστη δίψα για τη διύλιση του σκηνικού του εγκλήματος απουσιάζουν οι Καθηγητές της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Σε μια τέτοια θεατρικότητα πως οι Καθηγητές να εκφέρουν την επιστημονική τους θέση; Να πούνε τι; Ούτε μακρύ, ούτε κοντό έχουν να προβάλουν. Μπορεί να σιωπούν γι’ αυτό. Ποιός ξέρει…

Κωνσταντίνος Τζέκης

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *