Την ένταξη αρδευτικών έργων προϋπολογισμού 69.5 εκ. € ανακοίνωσε από τη Φλώρινα ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Στ.Αραχωβίτης (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Συνάντηση με φορείς και εκπροσώπους των αγροτών της Π.Ε. Φλώρινας πραγματοποίησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης, την Πέμπτη 16/5/2019, στην πρώην αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου της Π.Ε. Φλώρινας.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας κ. Κωνσταντίνος Σέλτσας, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος και ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του ο κ. Αραχωβίτης ανακοίνωσε την ένταξη στο μέτρο 4.3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης των τριών αρδευτικών έργων της Π.Ε.Φλώρινας, συνολικού προϋπολογισμού 69.5 εκ. €.

Τα τρία μεγάλα έργα αφορούν το αρδευτικό έργο της Τριανταφυλλιάς, προϋπολογισμού 43,5 εκ. €, το αρδευτικό έργο του Παρορίου, προϋπολογισμού 5,5 εκ. €, καθώς και το πολύ σημαντικό έργο της Στάγδην Άρδευσης των Πρεσπών ύψους 20,5 εκ. €.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης: «Η σημερινή συνάντηση πιστεύω ότι θα συμβάλλει τα μέγιστα στην επίλυση διαφόρων ζητημάτων που απασχολούν τους ανθρώπους μας στον πρωτογενή τομέα. Το προηγούμενο διάστημα εργαστήκαμε και συνεργαστήκαμε άψογα με το Υπουργείο σε όλα τα επίπεδα και νομίζω ότι με τα τρία αυτά έργα δίνουμε μια άλλη προοπτική στον τόπο μας. Αξιοποιείται ο υδάτινος όγκος των φραγμάτων της Τριανταφυλλιάς και του Παρορίου, αφού καλύπτονται ποτιστικά 30.000 στρέμματα καλλιεργειών, ενώ με το έργο της Στάγδην Άρδευσης στις Πρέσπες αναβαθμίζεται η ποιότητα των φασολιών που παράγονται στην περιοχή και ταυτόχρονα προστατεύεται το περιβάλλον. Έργα τα οποία αποτελούν παράλληλα ένα σημαντικό εργαλείο θωράκισης της περιοχής απέναντι στην κλιματική αλλαγή.»

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να καταθέσουν στον Υπουργό τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στην Π.Ε. Φλώρινας.

Δείτε το σχετικό βίντεο και φωτογραφίες από τη συνάντηση:ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *