Της ανομίας το… ανάγνωσμα! – Το υπερΗΧΩγράφημα της εβδομάδας

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ίσως και να είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης! Δεν είναι νέα η ιστορία. Σέρνεται εδώ και χρόνια. Ακούμε και διαβάζουμε διάφορες φήμες, βγαίνουν στην επιφάνεια στοιχεία και καταγγελίες, αλλά ο βασικός πρωταγωνιστής έχει γίνει… καπνός.

Στη δίκη της Siemens και τον Μιχάλη Χριστοφοράκο αναφέρομαι. Η πρώην γραμματέας του, η Αικ. Τσακάλου, ήταν αποκαλυπτική στην κατάθεσή της. Ο μπαξές είχε απ’ όλα: Είχε μαύρα ταμεία για να πληρώνονται κρατικοί αξιωματούχοι και τα κόμματα εξουσίας, είχε χορηγίες (!!!), σε είδος και σε ρευστό παρακαλώ, σε συνδικαλιστές και δημοσιογράφους για να κλείνουν στόματα και να ανοίγουν πόρτες.

Άμεση ή έμμεση εμπλοκή είχαν και τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα από το 1974 μέχρι το 2015, αδιαλείπτως, και χώρια και μαζί. Τον πρώτο καιρό η Ν.Δ. προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη στο ΠΑΣΟΚ, γιατί ήταν στα πράγματα την περίοδο που η Siemens είχε απλώσει τα πλοκάμια της και δρούσε ανεξέλεγκτα. Ωστόσο, αποκα- λύφθηκε ότι η εταιρεία, για να μην υπάρχουν ενοχλητικές αντιδράσεις, μπούκωνε εκτός από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πρωτοκλασάτα στελέχη της συντηρητικής παράταξης.

Ο Χριστοφοράκος, αν και κατηγορούμενος για σοβαρά αδικήματα, κυκλοφορούσε άνετος και ελεύθερος ώσπου, επί Νέας Δημοκρατίας, την κοπάνησε από τη χώρα σαν κύριος, μέρα μεσημέρι, και πήγε να βρει καταφύγιο στη φιλόξενη αγκαλιά του γερμανικού κράτους. Γιατί άραγε;

Οι γερμανικές αρχές τον αντιμετώπισαν με στοργή. Του επέβαλαν μια αστεία ποινή, με αναστολή βεβαίως-βεβαίως. Άλλωστε, τη δουλειά του, που ήταν και δική τους δουλειά, έκανε ο άνθρωπος, και αρνούνται να τον εκδώσουν. Φοβούνται προφανώς ότι θα εκτεθούν αν ο Χριστοφοράκος αρχίσει να ξερνάει ό,τι ξέρει και θα χαλάσει η εικόνα που έχει φτιάξει για τον εαυτό του ο γερμανικός καπιταλισμός. Αυτός δίνει μαθήματα στους άλλους, όχι οι άλλοι σ’αυτόν.

Κάπως έτσι λειτουργούν και οι μεγάλες επιχειρήσεις, με τη συνδρομή των κυβερνήσεων των ισχυρών χωρών. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, τα φιλέτα πολύ ελκυστικά. Βρίσκουν και κάνουν, γιατί το θεσμικό πλαίσιο είναι ατελές (σκοπίμως), οι δυνάμεις της αγοράς ανεξέλεγκτες με τη βούλα του νόμου και οι συνειδήσεις των αρχόντων… ελαστικές.

Δείτε τι γίνεται στην Ισπανία με το Λαϊκό Κόμμα και τον Ραχόι. Τίγκα στις μίζες! Δείτε τι γίνεται στη Βραζιλία, όπου ο πρόεδρος Τεμέρ, η μισή κυβέρνηση και το μισό Κοινοβούλιο κατηγορούνται για συμμετοχή σε σκάνδαλα χρηματισμού. Δείτε τι γίνεται με τον Σαρκοζί. Τον ψάχνουν για συναλλαγές με το καθεστώς Καντάφι (θυμάστε, αυτόν που η Δύση έλεγε ότι ήταν ο χρηματοδότης της διεθνούς τρομοκρατίας!).

Δείτε τι γίνεται στην Ιταλία με τον Μπερλουσκόνι. Ο κύριος μπούγκα-μπούγκα, που θέλει να γίνει ξανά πρωθυπουργός και σκέφτεται να συνεργαστεί μαζί του ο κεντροαριστερός Ρέντσι, έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με την ιταλική Δικαιοσύνη και ανοίγει πάλι ο φάκελος για τις σχέσεις του με τη μαφία.

Η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ μιλούν συνεχώς για ανομία και για «άβατο» των Εξαρχείων. Αναρωτιέ- μαι: Θα ακούσουμε κάτι από τα δύο κόμματα που συγκυβέρνησαν σε καιρούς χαλεπούς, για αυτού του είδους την ανομία και για αυτού του είδους το «άβατο», που δεν τολμάει κανείς μέχρι τώρα, όχι να πατήσει, αλλά ούτε καν να πλησιάσει;


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.