Τι κάθεσαι και χαλιέσαι; (Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Μικρή η ζωή μας, με το μεγαλύτερο μέρος της να είναι προβλήματα, διλήμματα και ματαιώσεις.

Με ανθρώπους να έρχονται και να φεύγουν, με χαρούμενες και άλλοτε λυπητερές στιγμές, με επιτυχίες και αποτυχίες. Γιατί όλα αυτά είναι το αλάτι που νοστιμίζει τη ζωή και την κάνει να είναι ένα γεύμα τόσο νόστιμο και τόσο υψηλής γαστρονομικής αξίας.

Μήπως όμως και εμείς καθόμαστε και χαλάμε την καρδιά μας τζάμπα; Καθόμαστε και μαραζώνουμε για ανθρώπους περαστικούς που είναι φθαρτοί και πρόσκαιροι, όπως όλοι μας; Μήπως και εμείς οι άνθρωποι δε θέλουμε να ξεφύγουμε και επιλέγουμε και συνειδητά τον πόνο;

Καθόμαστε και χαλιόμαστε και αρρωσταίνουμε για τους άλλους. Γιατί μας φέρθηκαν έτσι, γιατί δε μας αγαπάνε, γιατί δεν τους είμαστε αρκετοί. Αρκεί να πούμε απλά και λαϊκά: «γραμμένο έχω αν με αγαπάτε ή όχι, ακόμα και όσοι δε με αγάπησαν για το καλό μου το έπραξαν».

Ναι, ευχόμαστε το καλύτερο για κάθε άνθρωπο και δε μισούμε κανέναν. Αλλά δεν αρρωσταίνουμε για τους άλλους, δεν κολυμπάμε διαρκώς σε ωκεανούς για άτομα που δε θα πηδούσαν ούτε σε πάνω από μία λακκούβα για εμάς.

Τι κάθεσαι και χαλιέσαι; Οι άνθρωποι δε στερεύουν, πάντα κάτι καινούργιο βρίσκεται. Ο κάθε άγνωστος που συναντάς στο διάβα σου, μπορεί να σε αγαπήσει περισσότερο από εκείνον για του οποίου το μήνυμα ξεροσταλιάζεις.

Και αν τώρα το όμορφο βλέμμα και το παρουσιαστικό σε παρασέρνουν, ακόμα και αυτά με την πάροδο του χρόνου θα σβήσουν. Και όταν ο καθρέφτης σπάσει, τότε θα φανεί το πραγματικό μας πρόσωπο.

Τι κάθεσαι και χαλιέσαι; Όλοι περαστικοί είμαστε, ερχόμαστε για λίγα χρόνια και φεύγουμε από τον κόσμο αυτό, δίχως να πάρουμε τίποτα μαζί μας.

Δεν αξίζει να σκας για κανέναν. Ένας τρωτός άνθρωπος δεν είναι ποτέ η μοναδική μας ευκαιρία στη ζωή, ένα ανθρώπινο ον δεν μπορεί να είναι ποτέ ο μοναδικός δρόμος στη ζωή μας.

Είναι μικρή η ζωή, γιατί να χαλιέσαι;

Επάνω σε τόσα θέματα, γιατί και για τα ανούσια να τα στεναχωριέσαι;

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Μαρία Σκαμπαρδώνη

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *