Τι μας είπε ο Κυριάκος – ΥπερΗΧΩγράφημα

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Στην ομιλία του από το βήμα της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικεντρώθηκε στα παρακάτω σημεία: Απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό με το «μάντρα» του νεοφιλελευθερισμού, ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι αυτός που παράγει πλούτο, ο οποίος πλούτος στη συνέχεια διαχέεται στην κοινωνία. Παράλληλα, εξέφρασε το παράπονό του στους δανειστές ότι δεν τον εμπιστεύονται και εμπιστεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η δική του παράταξη «έχει πια ωριμάσει».

Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται το χαρακτήρισε «λάθος», ξεχνώντας τον αντιπρόεδρό του, τον Άδωνι, που δήλωνε πριν κάμποσο καιρό ότι «ακόμα και εάν δεν υπήρχαν τα μνημόνια, θα έπρεπε να τα εφεύρουμε…» Φυσικά, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, διευκρίνισε ότι «η δημοσιονομική σταθερότητα δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τάχθηκε φανερά υπέρ των «αρίστων» του ιδιωτικού τομέα που παράγουν τον πλούτο, υπονοώντας φυσικά ότι αυτοί είναι οι άξιοι που δικαιούνται τα προνόμια που έχουν σήμερα και άρα οι ανισότητες οι οποίες υπάρχουν είναι δικαιολογημένες, οπότε θέλει και να τις διαιωνίσει. Επιδίωξε να συσκοτίσει το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι, οι δημόσιοι φορείς, οι υποδομές, οι χρηματοδοτήσεις και οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών είναι αυτοί που κατ’ εξοχήν παράγουν τον πλούτο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο «άριστος» πρόεδρος της Ν.Δ., είχε το θράσος να υποστηρίξει ότι το ξέσπασμα της κρίσης «αποκάλυψε τις αδυναμίες του υδροκέφαλου και αργοκίνητου κράτους».

Ο λαός δεν τρώει σανό κ. Μητσοτάκη. Όση προσπάθεια και να καταβάλετε για να αποκρύψετε την αλήθεια, όλοι γνωρίζουν πως η απληστία, η κερδοσκοπία και η ανάληψη τεράστιων ρίσκων σε βάρος της κοινωνίας, με τη συνενοχή εξαγορασμένων και «χρηματοδοτούμενων» πολιτικών, ήταν αυτή που οδήγησε στην χρηματοπιστωτική κρίση, για την οποία πλήρωσαν οι φορολογούμενοι και ανταμείφθηκαν οι τζογαδόροι, οι μάνατζερ και οι χρηματιστές.

Ο δήθεν φιλελεύθερος κ. Μητσοτάκης, παρότι έκανε τεράστια προσπάθεια να αποποιηθεί τον τίτλο του εθνικισμού για το κόμμα του, απέρριψε για ακόμα μία φορά τη συμφωνία των Πρεσπών και υποσχέθηκε ότι θα την καταψηφίσει, είτε σ’ αυτήν, είτε στην επόμενη βουλή.

Επέμεινε δε στο δόγμα «του νόμου και της τάξης», με τα γνωστά παραληρηματικά περί τρομοκρατών, καταλήψεων και γιαφκών, και δεν ξέχασε να… καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου. Αφήνω τελευταίο το γεγονός ότι προσπάθησε να μιμηθεί τον… Ομπάμα με το «Ναι, μπορούμε», ό,τι πιο θλιβερό μπορεί να ακούσει κάποιος από το στόμα ενός πολιτικού όπως ο κ. Μητσοτάκης: «άριστος» από τα γεννοφάσκια του, προϊόν πολιτικής κλωνοποίησης μέσω οικογενειοκρατίας και, κυρίως, αρκούντως καιροσκόπος ώστε ν’ αλλάζει πολιτικό πουκάμισο ανάλογα με τον νεοφιλελεύθερο ή ακροδεξιό και συντηρητικό καιρό.

Όσο για την ατάκα ότι «Η Ελλάδα δεν θα γίνει Αργεντινή και Βενεζουέλα»; Δυστυχώς, δεν μας είπε εάν θα γίνει Χιλή του Πινοσέτ, όπως υποστηρίζουν κάποια στελέχη του, αφού, όπως δείχνει η διεθνής εμπειρία, ο νεοφιλελευθερισμός πάει χέρι-χέρι με τον αυταρχισμό και την επιβολή των δήθεν μεταρρυθμίσεων στην κοινωνία.

Εάν δε, η κοινωνία δεν συμφωνεί, τότε τόσο το χειρότερο για την ίδια την κοινωνία. Να μην παραλείψω να αναφερθώ στην χαρακτηριστική δέσμευσή του για «παραχώρηση περισσότερων κρατικών λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα, που θα γίνει κυρίως μέσω Συμπράξεων του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα». Είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε διεθνώς για να αλώσει τις δημόσιες υπηρεσίες, να κάνει χρήση των υποδομών τους και να προωθήσει τα πάσης φύσεως εργολαβικά συμφέροντα.

Τέλος, ο «άριστος» αρχηγός της Ν.Δ είπε ότι «η συγκυρία δεν θέλει αριστερές ή δεξιές λύσεις και ότι δεν υπάρχει ανάγκη για διχασμούς και συνθήματα…» Ξεχνάει μάλλον ο κ. Μητσοτάκης πως η Ν.Δ και τα φιλικά της ΜΜΕ επιδίδονται καθημερινά σε ασκήσεις αντικομμουνισμού και εθνικισμού,με επικεφαλής τους «αστέρες», πρώην ΛΑΟΣ και νυν Ν.Δ, Γεωργιάδη – Βορίδη…

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.