Τι πρέπει και τι δεν πρέπει… (του Θανάση Γερμανίδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Υπάρχουν δυο κατηγορίες ονείρων. Από τη μία έχουμε το χαρούμενο όνειρο που όταν ξυπνήσουμε λέμε κρίμα που ήταν όνειρο. Από την άλλη έχουμε το κακό όνειρο, ένας εφιάλτης που όταν ξυπνήσουμε λέμε ευτυχώς που ήταν όνειρο.

Αν θέλετε να γίνετε πρόεδρος, πρωθυπουργός, υπουργός, βουλευτής δεν αρκεί να πραγματοποιηθεί αυτό σε όνειρο αλλά θα πρέπει να κάνετε ορισμένες κινήσεις όπως μας τις προτείνει ο Καρδινάλιος Ιούλιος Μαζαρίνος (1602-1661) στο βιβλίο του ΕΓΚΟΛΠΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

Το βιβλίο έχει 218 σελίδες και είναι γεμάτο από οδηγίες για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις αν θέλεις να γίνεις ηγεμόνας.

Επιλέγω μερικά:

1. Πρέπει να έχεις πληροφορίες για όλους, να μην εμπιστεύεσαι τα μυστικά σου σε κανέναν αλλά να κατασκοπεύεις τα μυστικά των άλλων.
2. Θα αναγνωρίσεις έναν νεόπλουτο που βγήκε από την ανέχεια, σ’εκείνον που δεν νοιάζεται παρά μόνο να τρώει και να ντύνεται. Η ταπεινή καταγωγή σου σε μαθαίνει να προτιμάς τα υλικά αγαθά από τις τιμές.
3. Ο πανούργος άνθρωπος ξεχωρίζει συχνά από την επιτηδευμένη του μειλιχιότητα, τη γαμψή του μύτη και το διαπεραστικό βλέμμα.
4. Να μην εμπιστεύεσαι εκείνον που δίνει εύκολα υποσχέσεις, είναι ψεύτης και απατεώνας.
5. Δεν έχεις τίποτα να φοβασαι από ανθρώπους που νοιάζονται υπερβολικά για την εμφάνιση τους.
6. Ο απατεώνας είναι αντίθετος στο ίδιο θέμα ανάλογα με τις περιστάσεις.
7. (τελευταίο) Αν κάποιος φαύλος γίνει αίφνης ενάρετος, να τον υποπτεύεσαι.

Και δυο δικά μου:

1. Να τα έχεις καλά με τον Θεό γιατί ο Θεός βοηθάει μόνο τους πιστούς…
2. Να μην έχεις ερωμένες γιατί μία τουλάχιστον θα κλέψει τα μυστικά σου και θα τα πουλήσει σε πολιτικό αντίπαλο σου όταν του χαρίσει τα κάλη της στο κρεβάτι του.

ΥΓ: Όποιος από εσάς θέλει να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή Πρωθυπουργός να προτιμήσει τον Πρόεδρο γιατί έχει καλύτερο μισθό και λιγότερες ευθύνες. Ας έχετε υπόψη ότι αρκετοί πρωθυπουργοί και πρόεδροι έχουν δολοφονηθεί π.χ. Καποδίστριας, Ούλωφ Πάλμε (σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της Σουηδίας. Ο δολοφόνος δεν βρέθηκε ποτέ, μάλλον κάποιος ακροδεξιός), Τζον Φίτζεραλντ Κένεντι (πρόεδρος των ΗΠΑ, δολοφονήθηκε on camera δηλαδή σε ζωντανή μετάδωση τηλεόρασης στο Τέξας), Αναούρ Σαντάτ (πρόεδρος της Αιγύπτου κι αυτός σε ζωντανή μετάδοση στο Κάιρο, όταν γινόταν μπροστά του στρατιωτική παρέλαση), Σαλβαδόρ Αλιέντε (πρόεδρος της Χιλής, ανατράπηκε από τον αρχηγό του στρατού Πινοσέτ. Αυτοκτόνησε πριν τον εκτελέσουν οι αμερικανοκινούμενοι χουντικοί.

Θανάσης Γερμανίδης

Θανάσης Γερμανίδης

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 960 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.