Τουρισμός (Σκέψεις και Απόψεις του Δημήτρη Φαρμακιώτη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Τουρισμός: Μια λέξη τόσο άμεσα συνυφασμένη με την οικονομία των τόπων που την αναπτύσσουν και τόσο άρρηκτα δεμένη με την προώθηση στον κόσμο κάθε τοπικής ανθρώπινης δραστηριότητας! Μια λέξη-μοχλός ανάπτυξης για τις μικρές και μεγάλες κοινωνίες, μια λέξη σύγχρονης μετεξέλιξης των τοπικών κοινοτήτων σε προηγμένες εξωστρεφείς, ζωντανές και οικονομικά ανεξάρτητες!

Τουρισμός: Μια ακόμη άγνωστη λέξη για τη Φλώρινα, το αυτοδιοικητικό προσωπικό της οποίας έθαψε με τον πιο εγκληματικό τρόπο το πιο αυθεντικά τουριστικό και πολιτιστικό πρόσωπο της ενδοχώρας! Η χρόνια παραδειγματική απάθεια των εμπλεκόμενων απέναντι σε κάθε τουριστική έννοια και μορφή εξαφάνισαν την περιοχή από τον διεθνή τουριστικό χάρτη, τη στιγμή που γειτονικοί προορισμοί σφύζουν από τουριστική ζωή!

Τουρισμός: Φύση, Πολιτισμός, Γαστρονομία, Οινική Παράδοση, Πρωτογενής Παραγωγή, Χιονοδρομία, Περίπατοι, Αναρριχήσεις, Προσκυνηματικές Περιηγήσεις, Οικολογία, Συνέδρια και Διεθνείς Συναντήσεις θα έπρεπε να δίνουν σε καθημερινή βάση το παρόν και το στίγμα της εναλλακτικής οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή. Αντίθετα, η εγκατάλειψη χώρων και σημείων ενδιαφέροντος, η μηδενική ενασχόληση, η ξεδιάντροπη αδιαφορία, η εξευτελικστική ανικανότητα των δήθεν υπευθύνων τοποθέτησαν την πόλη μας στο πουθενά, αφήνοντας την στο περιθώριο κάθε αναπτυξιακής τροχιάς.

Τουρισμός: Μια ακόμη λέξη-ταφόπλακα για όσους σήμερα τολμούν να ζητούν εκ νέου την ψήφο μας, έχοντας δώσει εξετάσεις στις οποίες ζυγίστηκαν, μετρήθηκαν και έμειναν στάσιμοι. Μια λέξη που θα τους οδηγήσει εκεί που τους αξίζει, στο αυτοδιοικητικό και πολιτικό τους τέλος!

Τουρισμός: Σε αυτές τις εκλογές, θα μιλήσουμε εμείς, ώστε να δικαιώσουμε τους ντόπιους και να αδράξουμε τις χαμένες ευκαιρίες τόσων δεκαετιών. Με λόγο αληθινό, κοφτερό και αδυσώπητο. Με σχέδιο επαγγελματικό και τρόπο τεχνοκρατικό. Όπως ακριβώς μας ταιριάζει και όπως αξίζουμε!

Δημήτρης Φαρμακιώτης

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.