Το άρωμα της ανάμνησης (Γράφει η Ερασμία Ιωαννίδου)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Οι αισθήσεις στον άνθρωπο πολλές, άλλες του δημιουργούν προσμονή και λαχτάρα και άλλες αποστασιοποίση με την καθεμιά να έχει την δική της ξεχωριστή ιστορία. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελεί μια τράπεζα «αρωμάτων και γεύσεων» που με την μοναδική ικανότητα της όσφρησης διεγείρει την μνήμη του ανθρώπου και το άρωμα της ανάμνησης γεννά μυρωδιές και συναισθήματα που ξυπνούν τις πιο βαθιές αλήθειες, αναμνήσεις έντονες που μένουν ανεξίτηλες και σε συνοδεύουν για πάντα, όσο κρατάει το για «πάντα».

Ένα άρωμα μπορεί να ξυπνήσει μέσα σου από τον πρώτο έρωτα, το χάδι της μαμάς, την αγκαλιά της γιαγιάς, το σπίτι των φοιτητικών σου χρόνων στην Σαλονίκη, τον αγαπημένο σου καφέ, τον ήλιο που βυθίζεται στην θάλασσα, την ανάσα του νοτιά, μέχρι την χροιά της φωνής εκείνου που σε άγγιξε και σου ψιθύρισε το «σ΄ αγαπώ »του.

Οι αναμνήσεις μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με «συναισθήματα στιγμών» και εμείς μυρίζοντας το «λουλούδι» της ζωής, κάνουμε την ψυχή να απλώνεται και να αγκαλιάζεται από τα αποτυπώματα της μυρωδιάς που την σημάδεψαν. Τα πάντα μπορούν να ξεχαστούν μέσα στην βουή του επιθετικού χρόνου φιλιά, αγκαλιές, φωνές, ώρες δύσκολες που δεν περνούσαν και ονόματα που δεν διέθεταν ψυχή και σώμα, αυτό που δεν ξεχνιέται είναι το «άρωμα της ανάμνησης» από ανθρώπους και καταστάσεις που ρίζωσαν βαθιά  μέσα μας, γαλήνεψαν το είναι μας, ταξίδεψαν την καρδιά μας και έδωσαν πανιά ζωής πριν «ο αθάνατος» θάνατος κόψει το νήμα της καρδιάς.

Εμείς περνάμε, φεύγουμε και τίποτα τελικά δεν παίρνουμε μαζί μας, ας ζήσουμε όμορφα κάθε μας στιγμή όπου, όταν γίνει ανάμνηση το άρωμα της να ποθεί να ζωντανέψει πάλι.

Ερασμία Ιωαννίδου

Ιωαννίδου Ερασμία – Οικονομικός σύμβουλος- Κειμενογράφος.

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.