“Το βαπόρι απ’τη Περσία…” – ΗΧΩλόγιο

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

«Το βαπόρι απ’ την Περσία πιάστηκε στην Κορινθία τόνους έντεκα γεμάτο με χασίσι μυρωδάτο…» Λαϊκό άσμα

Ε, ρε μυστικά και θαύματα που αποκαλύπτονται! Έπρεπε, ναι έπρεπε, αγαπημένοι μου, να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ., έντιμο και χριστό κόμμα, με την εντιμότητα και την ηθική κορώνα στο κεφάλι της αναντάμ παπαντάμ, που λένε, για να μάθουμε τι γινόταν στο Μαξίμου επί Αλέξη Τσίπρα!

Όχι, δεν γίνονταν μόνον αυτά που ξέρουμε, δηλαδή συνεδριάσεις κυβερνητικών οργάνων, συναντήσεις με ξένους ηγέτες, με εγχώριους παράγοντες και άλλα τέτοια γνωστά και συνήθη.

Φαίνεται ότι γίνονταν και ορισμένα άλλα, που οι μπαγάσηδες οι ΣΥΡΙΖΑίοι κατάφεραν να τα κρατήσουν κρυφά επί τεσσεράμισι χρόνια. Αλλά τι να περιμένει κανείς από κομμουνιστές;

Μόλις, όμως, αγαπημένοι μου, ξεκουμπίστηκαν αυτοί «οι άτιμοι», «οι άθεοι» και ήρθαν οι «θεοσεβούμενοι», οι ηθικοί και οι έντιμοι, ήρθε και η μεγάλη αποκάλυψη! Στο Μαξίμου το είχαν ρίξει στο κάπνισμα! Και όχι ό,τι κι ό,τι κάπνισμα. Ρουφούσαν εκλεκτό καπνό, και μάλιστα χασισοκαπνό!

Και να ήταν μόνο αυτό; Όχι δεν ήταν. Υπάρχουν και χειρότερα. Δεν το κάπνιζαν μοναχοί τους το χασίσι. Το ρουφούσαν με παρέα. Ε, ή το κάνεις ή δεν το κάνεις. Ή το γλεντάς ή δεν το γλεντάς.

Γιατί, οι ΣΥΡΙΖαίοι δεν ήταν μοναχοφάηδες, ήθελαν και παρέα και φώναζαν και ξένους δημοσιογράφους, οι οποίοι, μαστουρωμένοι από τον χασισοκαπνό, έγραφαν μετά στις εφημερίδες τους ό,τι κατέβαζε το θολωμένο τους μυαλό!

Ξαφνιαστήκατε; Αναρωτιέστε τι είναι αυτά που διαβάζετε; Α, όλα κι όλα, δεν θέλω αντιδράσεις, δεν θέλω αμφισβητήσεις. Αυτά δεν είναι ειδήσεις του κώ@@@. Είναι σοβαρές αποκαλύψεις αυτά. Αποκαλύψεις μάλιστα που έγιναν στην πρωινή εκπομπή σοβαρού δημοσιογράφου, σοβαρού ραδιοφωνικού σταθμού.

Δεν την έκανε ο ίδιος ο σοβαρός παρουσιαστής αλλά ο πρώην συμπαρουσιαστής του, ο οποίος δεν είναι πλέον παρουσιαστής, τον αναβάθμισε με τη ψήφο του ο σοφός λαός σε βουλευτή και ήταν καλεσμένος του ως πολιτικό πρόσωπο.

Οφείλω να ομολογήσω, αγαπημένοι μου, πως και οι δύο είχαν μεγάλη πρεμούρα να απαντήσουν σε ένα άρθρο της γαλλικής εφημερίδας «Λιμπερασιόν», που αναφερόταν στη «δυναστεία Μητσοτάκη».

Τώρα, θα μου πείτε, ποια είναι ρε αυτή η «Λιμπερασιόν», που τολμά να γράφει για «δυναστείες»;

Επειδή η «Λιμπερασιόν» κάποια είναι, και επειδή φαίνεται ότι τσούζει και τσουρουφλάει αυτό που έγραψε, κάποιος έπρεπε να αναλάβει να απαντήσει. Και αυτήν τη δύσκολή δουλίτσα δεν ανέλαβε να την κάνει, όπως θα δικαιούνταν άλλωστε, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, ούτε καν το Γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος.

Αυτό το βαρύ καθήκον ανέλαβαν να το φέρουν εις πέρας ο Άρης και ο Μπάμπης. Ο πρώτος ως εκπομπάρχης και ο δεύτερος ως πρώην συνεκπομπάρχης.

Και εδώ είναι η ουσία, αγαπημένοι μου, ότι πλέον ο Μπάμπης δεν είναι το ΝέοΔημοκρατικό παπαγαλάκι που όλοι γνωρίζαμε, διαφορετικά δεν θα γράφαμε τίποτα.

Τους βιτριολικούς αντισυριζαϊκούς σχολιασμούς του Άρη και του Μπάμπη τους έχουμε συνηθίσει. Τώρα όμως ο Μπάμπης είναι πολιτικό πρόσωπο. Είναι βουλευτής. Η απάντηση, βεβαίως, του Μπάμπη του βουλευτή δεν είναι επί της ουσίας.

Θα μπορούσε, ας πούμε, να πει ο Μπάμπης ο βουλευτής: «Αυτή η γαλλική φυλλάδα γράφει ψέματα, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν δυναστείες». Όμως όχι, ο Μπάμπης ο βουλευτής δεν λέει αυτό. Γιατί ο Μπάμπης ο βουλευτής ξέρει πολύ καλά πως τέτοιες δυναστείες υπάρχουν στην Ελλάδα και μία εξ αυτών είναι η δυναστεία Μητσοτάκη.

Αντί γι’ αυτά, ο Μπάμπης ο βουλευτής λέει ότι τα «περί δυναστείας» τα γράφει μια εφημερίδα της οποίας ο ανταποκριτής μπαινόβγαινε στο Μαξίμου επί Τσίπρα, όπου… μύριζε τον χασισοκαπνό που κάπνιζαν, αν δεν τράβαγε και ο ίδιος καμιά τζούρα!

Και μετά, μαστουρωμένος και με το μυαλό «θολωμένο», έγραφε αυτά περί «δυναστείας». Μα, θα πει κάποιος, αγαπημένοι μου, είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα από έναν βουλευτή, με ηθικό ανάστημα που δεν «πολακίζει» ούτε «αδωνίζει»;

Για του λόγου το αληθές, έχω αποδελτιώσει ακριβώς ένα μέρος του διαλόγου τον οποίο βεβαίως θα τον βρείτε αν ψάξετε και στο διαδίκτυο και προς τέρψιν των ώτων σας θα ακούσετε και το επικό ηχητικό.

«Η Libération είναι κάτι σαν την Αυγή;», διερωτήθηκε ο κ. Άρης Πορτοσάλτε, σε ειρωνικό τόνο, με τον κ. Μπάμπη Παπαδημητρίου να απαντά με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και προς τη δουλειά των ξένων ανταποκριτών στη χώρα μας, λέγοντας τα εξής: «Οι ανταποκριτές πολλών ευρωπαϊκών εφημερίδων έγραφαν για μια Ελλάδα που δεν υπάρχει. Για μια Ελλάδα που τους διηγήθηκαν στα γεμάτα καπνό γραφεία του Μαξίμου τα στελέχη του αποδημούντος ΣΥΡΙΖΑ. Όχι όλοι. Υπάρχουν ανταποκριτές ξένου Τύπου που κάνουν εξαιρετική δουλειά και ξέρουν τα θέματα αλλά και όταν δεν τα ξέρουν κάθονται και τα κοιτάζουν σωστά, αλλά υπάρχει δυστυχώς μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους. Περί αυτού πρόκειται».

Ο κ. Παπαδημητρίου έδινε συνέχεια με άλλα λόγια στο δημοσίευμα που έκανε λόγο για “τσιγαρίλα και κλειδωμένες πόρτες στο Μαξίμου”, με αν μη τι άλλο απρεπείς εκφράσεις.

ΥΓ1: Το πρωί της Τετάρτης ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το «ήθος και ύφος» που πρέπει να εκπέμπουν οι υπουργοί του. Προφανώς, εξαιρούνται οι βουλευτές του. Μέχρι στιγμής, ούτε η κυβέρνηση ούτε η ΝΔ έχουν πει λέξη για όλα αυτά.

ΥΓ2: Κάποια στιγμή ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος πρέπει να ανακοινώσει αν οι νέοι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου αέρισαν καλά τις αίθουσες, ώστε να φύγει η μυρωδιά από τον «χασισοκαπνό» των ΣΥΡΙΖΑίων

ΥΓ3: Αυτό που αποσιωπά, εκουσίως προφανώς, ο κ. Πορτοσάλτε είναι πως η Libération είναι μια προοδευτική εφημερίδα η οποία ιδρύθηκε το 1973 από τον φιλόσοφο Ζαν-Πωλ Σαρτρ και τον Σερζ Ζουλί, ιστορική μορφή της εξέγερσης του Μαΐου του ’68 και πως πάντοτε τασσόταν στο πλευρό της εργατικής τάξης. Έτσι, ήταν παραπάνω από αναμενόμενο να στηλιτεύσει τις πολιτικές επιλογές περασμένων κυβερνήσεων που συνδέονταν με την οικογένεια Μητσοτάκη.

ΥΓ4: Άιντε, άιντεεεε… και ακόμα δεν αρχίσαμε…

ΥΓ5: Παρεμπιπτόντως, ακούστε και το (σχετικό) βαρύ λαϊκό άσμα, απ’ όπου και ο τίτλος του άρθρου αυτού. Καλή διασκέδαση…

Με αγάπη εύα

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.