Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα παράγει ΜΗ-σκεπτόμενους πολίτες (του Σταμάτη Γαργαλιάνου)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

(παπαγαλία – αποστήθιση – παθητική μετάδοση της Γνώσης)

Θα λέγαμε ότι μεγάλο ποσοστό των αποφοίτων Γυμνασίου. Λυκείου, Πανεπιστημίου στην χώρα μας είναι άβουλα όντα. Σ’ αυτό βασικό καταστρεπτικό ρόλο παίζουν πολλοί εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων που όχι μόνο δεν ξέρουν να διδάσκουν σωστά, αλλά και πολλά από όσα μεταδίδουν μέσα στις αίθουσες είναι περιττά και χωρίς καμία σχέση με τις ανάγκες ή απαιτήσεις της σύγχρονης Κοινωνίας.

Το ότι οι εκπαιδευτικοί δεν ξέρουν να διδάσκουν σωστά οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι στα πανεπιστήμια που σπούδασαν δεν διδάχθηκαν την σωστή Εκφορά του Λόγου, την καλή Επικοινωνία Μαθητών-Καθηγητών/Δασκάλων. Οι τελευταίοι προσλαμβάνονται με κριτήριο το πτυχίο τους (γνώσεις που απέκτησαν με μπόλικη παπαγαλία και στεγνή αποστήθιση) και όχι με το αν ξέρουν να εκφράζονται σωστά σε μια τάξη.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις προσλήψεις καθηγητών στα Πανεπιστήμια: μοναδικό κριτήριο είναι τα άρθρα ή βιβλία που έχει γράψει κάποιος υποψήφιος και όχι η ικανότητά του να διδάσκει, ή και οι σχέσεις που αναπτύσσει με τους φοιτητές και διοικητικούς. Ζούμε στην χώρα του αυτονόητου που όμως τίποτε δεν είναι αυτονόητο και όλα πρέπει να επαναπροσδιορισθούν εξ αρχής….

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα οι μαθητές/φοιτητές να μην αγαπούν το Σχολείο και να τους απωθεί κάθε έννοια διδασκαλίας. Και, δυστυχώς, αύριο κάποιοι από αυτούς θα γίνουν το ίδιο κακοί εκπαιδευτικοί…! Δεν θα μπορούν ΚΑΙ αυτοί να σκέπτονται, αλλά απλά θα αναπαράγουν μια στείρα γνώση… Γιατί όμως δεν θέλουν οι εκπαιδευτικοί να κάνουν τους μαθητές/φοιτητές τους να σκέπτονται;

Γιατί ούτε οι ίδιοι ξέρουν (δεν το έμαθαν στα πανεπιστήμια) να το κάνουν αλλά και γιατί κάποιοι ιθύνοντες δεν θέλουν σκεπτόμενους πολίτες ! Θέλουν πολίτες που το μόνο που έμαθαν είναι να παπαγαλίζουν… Αυτό τους βοηθά να έχουν ψηφοφόρους χωρίς γνώμη αλλά και χωρίς δύναμη διαμαρτυρίας σε αδικίες…

(συνεχίζεται…)

Σταμάτης Γαργαλιάνος

Σταμάτης Γαργαλιάνος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *