Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας για την επίσκεψη Χατζηδάκη

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Το ΔΣ του ΕΚΦ Φλώρινας εκφράζει την δυσαρέσκεια του για την σύσκεψη -παρωδια που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Δημαρχείο Αμυνταίου παρουσία του Υπουργού Ενέργειας κου Χατζηδάκη με θέμα την απολιγνιτοποιηση της περιοχής.

Η προχειρότητα της συνεδρίασης, που χαρακτηρίστηκε ως ευρεία σύσκεψη φορέων, δεν οδήγησε σε κανένα αποτέλεσμα και δημιούργησε περισσότερη ανασφάλεια στους εργαζόμενους και στους κατοίκους της περιοχής.

Στη συγκεκριμένη σύσκεψη δεν κλήθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, ο Δήμαρχος Φλώρινας, το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, το ΕΒΕ και γενικά όλα τα σωματεία των εργαζομένων στην ενέργεια και τον λιγνίτη. 

Εάν αυτό αποκαλείται διαβούλευση, τότε δηλώνουμε ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων.

Η απαξιωτική αυτή για τα συνδικάτα της περιοχής στάση είναι η δεύτερη μέσα σε ένα μήνα εκ μέρους της κυβέρνησης, καθώς πριν τρεις εβδομάδες επισκέφτηκε την περιοχή μας η υφυπουργός Εργασίας και δεν συναντήθηκε με τη διοίκηση του εργατικού μας κέντρου αδιαφορώντας ακόμα και για έναν τυπικό διάλογο μαζί μας.

Το θέμα της μετάβασης της περιοχής μας στην μεταλιγνιτικη εποχή μετά της ξαφνική απόφαση της Κυβέρνησης για βίαιη απολιγνιτοποιηση είναι πολύ σοβαρό για να μένουν εκτός συζήτησης οι θεσμικοί φορείς του τοπου.

Όσο και αν θέλουν να φιμωσουν τη φωνή των εργαζομένων, εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το δικαίωμα στην εργασία, τη ζωή και την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον σκληρά δοκιμαζομενο ιδιωτικό τομέα.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΚΦ

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *