Το μετά… (του Θανάση Γερμανίδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Τώρα είμαστε στον χρόνο παρόν του κορωνοϊού. Το βιώνουμε όλοι (στον πλανήτη) με αγωνία και φόβο. Πολλοί συνάνθρωποί μας χάνουν τη ζωή τους. Με ενοχλεί που γίνεται διαχωρισμός των ανθρώπων σε νέους και ηλικιωμένους. Όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή. Και δεν το λέω επειδή αισίως πατάω τα εβδομήντα μου. Ας φανταστούμε σε πόσο δύσκολη θέση θα βρεθεί ένας γιατρός που θα πρέπει να αφήσει να πεθάνει ένας ηλικιωμένος για να πάρει τη θέση του ένας νέος.

Μου μοιάζει σαν ευθανασία. Το πρόβλημα λύνεται μόνο με περισσότερες θέσεις νοσηλείας στο ΕΣΥ. Οι ιδιωτικές κλινικές είπαν “απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο”. Ας καταλάβουμε ότι κοινωνικά αγαθά (π.χ. υγεία, παιδεία κλπ.), πρέπει να είναι στο Δημόσιο. Στον παρόντα χρόνο ελεύθερο πολιορκημένοι ή αλλιώς εντός των τειχών, προσπαθούμε όλοι να διαχειριστούμε τον απρόσμενο χρόνο, ο καθένας με τον τρόπο του (βιβλίο – μουσική – κινηματο- γραφικές ταινίες – γυμναστική – επικοινωνίες μέσω διαδικτύου με φίλους που κάπως είχαμε ξεχάσει κλπ.)

Επειδή βομβαρδιζόμαστε κάθε μέρα από ειδικούς λοιμωξιολόγους, από πολιτικούς, από δημοσιογράφους κλπ. και κινδυνεύουμε να αποκτήσουμε ιατρικές γνώσεις επιπέδου. Εκείνο
που είναι απαράδεκτο είναι αυτός ο ανταγωνισμός του θανάτου από τα τηλεοπτικά κανάλια και η πολιτική εκμετάλλευση. Οι περιορισμοί που πήρε η κυβέρνηση ήταν αναγκαίοι και έτυχαν της αποδο- χής όλων των κομμάτων.

Ασκήθηκε κριτική σε ότι είχε σχέση με 20 εκατομμύρια που δόθηκαν στα κανάλια. Όλα τα κανάλια είναι φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση, κάτι που είναι αντιδημοκρατικό και συμβαίνει για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση. Την Τρίτη 28-4-2020 ανακοινώθηκαν μέτρα χαλάρωσης, ώστε να κινηθεί η αγορά. Ένα δύσκολο θέμα είναι αυτό των μαθητών
πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η αντιπολίτευση ήδη εξέφρασε αντιρρήσεις για το άνοιγμα των σχολείων, εκτός της Γ’ Λυκείου. Οι γονείς ανησυχούν διότι δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί το μέτρο της απόστασης των μαθητών. Δεν έχουμε τόσες αίθουσες για να αραιωθούν θρανία. Επίσης είναι δύσκολο να κρατηθούν στις αυλές των σχολείων οι μαθητές.

Από Τετάρτη 29-4-2020 είμαστε στο μετά και ελπίζουμε ότι μπαίνουμε στην λεγόμενη κανονικότητα, όμως δεν είναι πλήρης, είναι μερική. Το οριστικό μετά και η πλήρης κανονικότητα θα επέλθει όταν ο φονικός ιός κατέβει στον Άδη. Αυτό όμως, δυστυχώς, πάει μακριά. Η λύση είναι το φάρμακο και κυρίως το εμβόλιο.

ΥΓ1: Μείναμε ακούρευτοι αρκετές μέρες. Έχω γίνει μπούφος και σκοπεύω να κουρευτώ εν χρω. Σε εποχές μετά τον εμφύλιο και μέχρι το 1974 (μεταπολίτευση), υπήρξαν μεμονωμένες περιπτώσεις που οι Γυμνασιάρχες υποχρέωναν απείθαρχους μαθητές να κουρευτούν γουλί (εν χρω). Ζηλεύω τους φαλακρούς.

ΥΓ2: Νομίζω ότι η “κλεισούρα” λόγω κορωνοϊού θα βελτιώσει την υπογεννητικότητα… Ουδέν κακό αμιγές καλού. Δεν με αφορά γιατί δεν είμαι Βουτσάς…

ΥΓ3: Συνάντησα έναν γνωστό μου 85 ετών. Ήταν ο Θεοφύλακτος Σεχίδης. “Θεοφύλακτε δεν μπορεί να σε προσβάλλει ο ιός”. “Γιατί;”. “Διότι σε προστατεύει το όνομά σου…” Δεν ξέρω αν το πίστεψε, σίγουρα όμως θα είπε μέσα του “μακάρι” και γέλασε.

ΥΓ4: Για τη χρήση της μάσκας υπήρξαν αντικρουόμενες τοποθετήσεις. Μου λείπει το ξίφος για να είμαι μασκοφόρος κάτι σαν ζορό…

Θανάσης Γερμανίδης

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.