Το μυστικό της χρυσοθηρίας (Γράφει ο συγγραφέας-ερευνητης Ιωάννης Ευθυμιάδης)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Σκέφτομαι πώς να ξεκινήσω για να γίνω πιο κατανοητός στους φίλους χρυσοθήρες και μη, από τη βάση, το ύψος ή από τη μέση της πυραμίδας. Θα ξεκινήσω από την βάση της πυραμίδας όπου βρίσκεται και η χρυσοθηρία.

Τι είναι χρυσοθηρία; Κυνήγι χρυσού, είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα (χόμπι) όπως το ποδόσφαιρο, το τάβλι, και πολλά άλλα. Στην πραγματικότητα είναι όντως έτσι;

Δυστυχώς ξεκινάει από μια απλή περιέργεια απογοήτευσης, στη συνέχεια δημιουργούνται συναισθήματα ελπίδας και στην πορεία καταλήγει να γίνεται εθισμός (αρρώστια) χωρίς θεραπεία.

Με τη χρυσοθηρία πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί σε όλους τους χώρους της, πριν αποκτήσουμε την κατάλληλη και μέγιστη εμπειρία. Να χρησιμοποιούμε πάντα τη λογική, την αμφισβήτηση και να μην ξεφύγουμε από τα όρια της ευχάριστης δραστηριότητας.

Η πραγματική έννοια της χρυσοθηρίας περιέχει ταυτόχρονα και τα τρία επαγγέλματα του παλαιοντολόγου, αρχαιολόγου και ιστορικού. Για να ξεκινήσει κάποιος για να γίνει επαγγελματίας χρυσοθήρας και όχι για χόμπι, πρέπει τουλάχιστον να κατέχει το 50% από τα τρία επαγγέλματα που ανέφερα.

Απλά το αυτονόητο είναι ότι ο παλαιοντολόγος και ο αρχαιολόγος “είναι χρυσοθήρες”.

Πάμε να αναλύσουμε γενικά τα ουσιαστικά στοιχεία της χρυσοθηρίας, τα πρέπει και τι δεν  πρέπει.

Κάποιοι θα νομίζουν ότι απαγορεύονται οι ανασκαφές, αυτό είναι λάθος. Επιτρέπονται οι ανασκαφές των χρυσοθήρων, αυτό που ορίζει ο νόμος και απαγορεύει όλες τις άλλες παράνομες ανασκαφές. Το 95% των χρυσοθήρων επιδιώκουν παράνομες ανασκαφές, διότι όλοι αυτοί βρίσκονται στο στάδιο των εθισμένων.

Η γενική χρυσοθηρία είναι μια φθαρμένη, αλλοιωμένη και παραλλαγμένη ιστορία όπου μέσα στα σπλάχνα της κρύβεται το μεγάλο μυστικό το οποίο (γνωρίζουν) αυτοί που βρίσκονται στο ύψος της πυραμίδας.  

Ας ξεκινήσουμε με την πρώτη κλασική γνωστή χρυσοθηρία του Βοεβόδα με τα παλικάρια του Πέτροφ και Τότεφ. Μια ταυτόχρονη και παράλληλη ιστορία ήταν του Εμίν Αγά στην ίδια περιοχή του Βοεβόδα. Και ο τρίτος της παρέας ήταν ο Καρά Αλής με τους περιβόητους μύλους. Αυτοί ήταν οι τρείς γνωστοί στην χρυσοθηρία και ακολούθησε ο Καρά Χασάν αρχιτέκτων γεφυρών, όπου ασχολήθηκε ο κόσμος με αυτούς για να βρει τους υποτιθέμενους θησαυρούς τους.

Όλοι προσπαθούν ο καθένας με τον τρόπο του να ανακαλύψει το μέρος της περιοχής με διάφορα στοιχεία, όπως γραπτές πληροφορίες από παλιά κιτάπια, χάρτες κ.λπ.

Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι οργανωμένοι χρυσοθήρες από διάφορες μυστικές ομάδες του (τεκτονισμού), διότι πρόκειται και για αρχαία γεωμετρικά σύμβολα σχημάτων, σημάδια. Αυτοί είναι αλλοδαποί του εξωτερικού με επάγγελμα την χρυσοθηρία (λύτες) όπου σκοπίμως προσπαθούν  να ανακαλύψουν διάφορες βραχογραφίες, σημάδια σε  περιοχές της Ελλάδος με την βοήθεια των ντόπιων δελεάζοντας αυτούς με υποσχέσεις.

Φωτογραφίζουν τις διάφορες περιοχές, τα σημάδια πάνω σε βράχους και κατόπιν τα καταστρέφουν. Γιατί; Τι κρύβεται πίσω από αυτήν την πραγματική ιστορία της χρυσοθηρίας; Ποιος είναι ο σκοπός αυτών που θέλουν να καταστρέψουν τα σημάδια και να αφανίσουν την πραγματική ιστορία της χρυσοθηρίας;

Οι διάφορες μυστικές οργανώσεις γνωρίζουν πολύ καλά το προσεγγιστικό κομμάτι της ιστορίας άλλα δεν γνωρίζουν το περιεχόμενο αυτής.

Κυκλοφορούν γνήσιοι χάρτες της αναζητούμενης περιοχής, όπου οι χάρτες απεικονίζουν διάφορα σημάδια, όπως τα λεγόμενα σκαλιστά σημάδια πάνω σε βράχους, τα ανάγλυφα και τα ομοιώματα. Το παράξενο είναι ότι με τα στοιχεία που έχουνε έπρεπε να είχε βρεθεί η περιοχή από τους χρυσοθήρες και όμως δεν βρέθηκε μέχρι σήμερα. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μη ειλικρινή συνεργασία μεταξύ χρυσοθήρων.

Οτιδήποτε στοιχεία που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ή που έχουν στα χέρια τους οι χρυσοθήρες είναι στοιχεία που προσεγγίζουν τρείς διαφορετικές περιοχές. Πίσω από τα στοιχεία του Βοεβόδα, του Εμίν Αγά και του Καρά Αλή βρίσκεται το μυστικό ζητούμενο της χρυσοθηρίας που ψάχνουν οι μυστικές οργανώσεις.

Καλύτερα να γνωρίζεις και να ψάχνεις παρά να ψάχνεις και να μην γνωρίζεις,

Ιωάννης Ευθυμιάδης

Συγγραφέας – ερευνητής Ιωάννης Ευθυμιάδης

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.